Akcija nikšićkih studenata i Elektroprivrede: Prikupili 100 jedinica krvi

Klub broji stotinjak članova, a principi humanosti i dobrovoljnosti ostvaruju se i preko podružnica u više crnogorskih gradova.
0 komentar(a)
akcija davanja krvi, Foto: Svetlana Mandić
akcija davanja krvi, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.04.2011. 13:55h

Danas je u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali klubovi „Studenti Nikšića“ i „Elektroprivreda“ prikupljeno oko 100 jedinica dragocjene tečnosti.

Ni studenti, koji su akcijom obilježili deset godina postojanja, ni njihove kolege „po krvi“ iz Elektroprivrede koji su željeni da i na ovaj način odaju počast prvom predsjedniku Kluba i jednom od osnivača Mrki Mrkiću, koji je nedavno poginuo, nijesu krili zadovoljstvo što je akcija premašila njihova očekivanja.

„Sa izuzetnim zadovoljstvom konstatujem da je ova akcija dobrovoljnog davanja krvi jedna od najuspješnijih , ne samo kada je Klub EPCG u pitanju. Drago mi je što sa našim dragim kolegama iz Kluba studenata Nikšića počinjemo da gradimo lijepu tradiciju saradnje” kazao je v.d. predsjednik Kluba “Elektroprivrede” Mitar Vučković.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Elektroprivrede osnovan je 2007.godine, a prošle je proglašen za najbolji u državi.

Klub broji stotinjak članova, a principi humanosti i dobrovoljnosti ostvaruju se i preko podružnica u više crnogorskih gradova.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi Klub organizuje dva puta godišnje.

Što se studenata tiče njih je bilo oko 70 iz svih krajeva Crne Gore a prve su bile djevojke kojima nije bilo prvi put da daju dragocjenu tečnost.

Oni su kazali da im je drago što mogu na ovaj način da pomognu i tako nekome možda spasu život.

Akciji se odazvalo i nekoliko građana kao i pripadnici granične policije ekspozitura Vilusi.

Bonus video: