ČESTITAO DAN STUDENATA

Šehović: Mladi su ključni partner Vlade u unaprjeđenju obrazovanja

Vlada je, ističe ministar prosvjete, posvećena tome da obrazovanje učini dostupnim svima, kao i da ga učini mnogo korisnijim za tržište rada nego što je bilo do sada
2 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2019. 08:21h

Vlada je opredijeljena da obrazovanje učini dostupnim svima i mnogo korisnijim za tržište rada nego što je do sada bilo, poručio je ministar prosvjete, Damir Šehović.

On je, čestitajući Dan studenata, saopštio da su Vlada i Ministarstvo prosvjete, prije nešto više od godinu, postavili modernizaciju i jačanje kvaliteta obrazovnog ambijenta kao jedan od ciljeva ne samo tog resora, već i svih drugih organa i instutucija koji kreiraju politike.

“Kada smo se odlučili na iskorake u obrazovanju, uključujući one u visokom, poput besplatnih studija i obavezne prakse na fakultetima, evidentno ni jednog trenutka nijesmo mislili da idemo lakšim putem, već onim težim, ali mudrijim i odgovornijim”, rekao je Šehović.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekao da finansijska izdvajanja za omogućavanje besplatnih osnovnih studija, finansije za besplatne master studije i velika logistika potrebna za uvođenje praktične nastave na sve fakultete, nijesu odvratili predstavnike Vlade od namjere da preurede sistem.

“Kad kažem preuredimo, mislim na naše opredjeljenje da obrazovanje učinimo dostupnim svima, te da ga učinimo mnogo korisnijim za tržište rada nego što je do sada bilo. A time ćemo ga učiniti istinskom osnovom za puni razvoj vaših ličnosti”, rekao je Šehović.

On je poručio da su mladi ljudi ključni partneri Vlade na tom putu.

“Vi treba da nam dajete stalne inpute kako se realizuje reforma i šta je potrebno dalje mijenjati”, zaključio je Šehović.