Napadnut Fejsbuk profil suspendovanog novinara TVCG

Suspendovani novinar Javnog servisa Marko Milačić kazao je da je napadnut njegov nalog na Fejsbuku zbog teksta u “Udica laži” objavljenog u “Vijestima”.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 17:53h

On je podsjetio da je u tom tekstu, između ostalog, napomenuo i da se njegov Fejsbuk nalog usijao nakon suspenzije sa TVCG.

“Za samo dan dobio sam nekoliko stotina zahtjeva za prijateljstvo, toliko pozitivnih komentara, poruka podrške, nevjerovatno lijepih riječi. Uzvišenih. To je očigledno nekome zasmetalo. Taj duhovni proboj na virtuelnoj mreži, ta konekcija sličnih, to buđenje, iskra koja je počela da se širi, taj pokret mase koja još nema hrabrosti i snage da izađe na ulice ali se itekako komeša u zoni interneta”, kazao je Milačić.

Novinar TVCG udaljen je sa posla nakon učešća na uličnim protestima, dok direktorica Javnog servisa Radojka Rutović tvrdi da mladi novinar nije suspendovan već da je dobio slobodne dane.

Milačić tvrdi da do sada njegov Fejsbuk profil nije bio ugrožavan, ali da je juče neko iz Crne Gore prvo promijenio lozinku. Nakon što je Milačić stavio novu neko je, kako tvrdi, preuzeo kontrolu nad njegovim Fejsbuk nalogom.

“Tada je moja stranica, još jednom napadnuta, ovog puta preko moje e-mail adrese. Sada više nemam pristup svom nalogu i, nakon drugog, da tako kažem incidenta, slobodno mogu reći da je u pitanju napad. Međutim, ljude je to, vidim, još vise rasrdilo. I sasvim sam siguran da su ti stratezi,i njihovi miševi sistema učinili nešto krajnje kontraproduktivno. Naravno- za njih. To je ujedno i znak, da sam napisao prave stvari”, istakao je on.

Bonus video: