NVO Libertas: Homoseksualci imaju sva prava, ali neka ne šetaju

Oni su kazali da homoseksualci, kao i ostali, funkcionišu na način koji su lično odabrali, dodajući da je to njihova lična stvar koja treba da ostane u ličnom okruženju.
81 pregleda 0 komentar(a)
GEj parada, Foto: AFP
GEj parada, Foto: AFP
Ažurirano: 15.04.2011. 10:56h

Homoseksualci imaju sva prava na život i funkcionišu na način koji su odabrali, ali insistiranje da, bez ikakvog razloga, defiluju na javnim mjestima je besmisleno, ocijenili su Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije i nevladina organizacija Libertas. »Surovo i perfidno insistiranje raznih organizacija za, tobože, ljudska prava je cirkuski događaj neprimjeren ekonomskoj i socijalnoj situaciji u kojoj se nalazi društvo u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju. Oni su kazali da je neshvatljivo i neprihvatljivo da se “u vremenu borbe za opstanak” akcenat stavlja na periferne stvari, kroz promociju ličnih afiniteta i ličnih pripadnosti.Fejsbuk grupa koja je u Podgorici organizovala proteste i NVO Libertas poručili su da homoseksualci imaju sva prava na život i funkcionisanje. “Međutim, insistiranje da bez ikakvog razloga defiluju javnim mjestima je potpuno besmislena stvar”, kaže se u saopštenju. “Šta oni ima da nam poruče - da će ekonomija biti bolja, da će se otvoriti radna mjesta, da ćemo prirodu čuvati više, da će se djece roditi više, da će lopovluka vladajuće garniture biti manje”, upitali su oni. Pitaju se šta je stvarna poruka pripadnika te populacije.“Njihova stvarna poruka je poruka destruktivnog poredka koji vlada i sa njima svuda u svjetu, a to je skretanje pažnje sa bitnih stvari odnosno egzistencijalnih problema, a ne sa kim će ko da legne u krevet”, navodi se u saopštenju.Oni su kazali da homoseksualci, kao i ostali, funkcionišu na način koji su lično odabrali, dodajući da je to njihova lična stvar koja treba da ostane u ličnom okruženju. Navode da nije potrebno da to pripadnici LGBT populacije saopštavaju, jer ih, kako dodaju, lični život na javnom mjestu ne zanima.“Crnogorska javnost mora obratiti pažnju da im bezbjednost garntuju ljudi za čije vladavine imamo 30 nerazriješenih ubistava, pljačku države i zarobljavanje naše države od strane mafije.

Oni ne mogu građanima obezbijediti bezbjednost! Mislimo na Duška Markovića i Veselina Veljovića”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: