Na karnevalu u Budvi očekuju 10.000 gostiju, pjevaće i Bajaga

Menadžer za manifestacije pri TO Maja Rašković rekla je da će karnevalske fešte 29. aprila tradicionalno početi Abrumom,
0 komentar(a)
karneval Budva - pres, Foto: Vuk Lajović
karneval Budva - pres, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.04.2011. 16:52h

Velikim međunarodnim karnevalom, koji će biti održan od 29. aprila do 1. maja, zvanično će započeti ovogodišnja ljetnja turistička sezona u Budvi. Grad je, saopšteno je jna konferenciji za novinare, spreman da ugosti gotovo deset hiljada posjetilaca koliko ih očekuju za prvomajske praznike.

Deveti karneval i manifestacija “Proljećna noć pod maskama” koji se održavaju pod nazivom “Svi na fešte za naše furešte”, organizuju Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO “Feštađuni” koja je ujedno i osnivač karnevala.

Menadžer za manifestacije pri TO Maja Rašković rekla je da će karnevalske fešte 29. aprila tradicionalno početi Abrumom, pozivom na feštu u Starom gradu.

Pored maskiranih Feštađuna u Abrumu će učestvovati karnevalske grupe iz Rusije, Slovenije i Srbije. Centralni događaj je velika karnevalska povorka, koja kreće 30. aprila od restorana „Zeleni gaj“, gradskim ulicama do bine ispred Starog grada gdje će ih dočekati budvanski bend "Bittersweet".

“Pored maskiranih Feštađuna u Abrumu će učestvovati karnevalske grupe iz Rusije, Slovenije i Srbije. Centralni događaj je velika karnevalska povorka, koja kreće 30. aprila od restorana „Zeleni gaj“, gradskim ulicama do bine ispred Starog grada gdje će ih dočekati budvanski bend "Bittersweet". Program se nastavlja koncertom grupe "Bajaga i instruktori", koji će ispred zidina Starog grada trajati najkraće dva sata. Nakon koncerta, održaće se „Proljećena noć pod maskama“ u lokalima i na ulicima Starog grada”, najavila je Rašković. Karneval se završava malom povorkom 1. maja.

“Naši najmlađi sugrađani će od 17 časova predstaviti individualne i grupne maske povorkom od stare autobuske do Starog grada”, rekla je Rašković.

Direktor karnevala, Aleksandar Jovanović kazao je da će ove godine ugostiti 40 grupa od kojih 15 iz inostranstva, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije, Albanije, Rusije, Turske, Češke, Ukrajine, dok će 25 grupa biti iz Crne Gore.

Bonus video: