Grin houm traži da se ne pominju brane u reklami "Obilježi svoje"

Spot koji se trenutno emituje na pojedinim TV stanicama u Crnoj Gori poziva građane da obilježe svoju imovinu, jer će se “tu graditi brane na Morači”.
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2011. 14:38h

Nevladina organizacija Grin Houm saopštila je da se u televizijskoj reklami za obilježavanje zemljišta na teritoriji Podborice “Obilježi svoje” koriste neadekvatni i netačni argumenti koji zbunjuju javnost, te pozvala Upravu za nekretnine da zaštite javni interes od širenja dezinformacija u njihovom TV spotu.

Spot koji se trenutno emituje na pojedinim TV stanicama u Crnoj Gori poziva građane da obilježe svoju imovinu, jer će se “tu graditi brane na Morači”.

“Ovim putem želimo da skrenemo pažnju da se u reklami koriste neadekvatni i netačni argumenti koji u potpunosti zbunjuju javnost. Moramo da napomenemo da u ovom trenutku još traje javna polemika vezana za eventualnu izgradnju brana na Morači, te njihovo pominjanje u kontekstu gotove i odlučene stvari predstavlja neprimjeren sadržaj kojim se ne doprinosi objektivnom sagledavanju potrebe za njihovom izgradnjom”, saopšteno je iz te NVO.

"U ovom trenutku još traje javna polemika vezana za eventualnu izgradnju brana na Morači, te njihovo pominjanje u kontekstu gotove i odlučene stvari predstavlja neprimjeren sadržaj", kažu u Grin houmu.

U saopštenju se navodi i da ne treba posebno naglašavati da je za tu NVO “proces raspisivanja tendera i samog postupka nelegalan, za šta postoje čvrsti dokazi, koji na žalost ne mogu biti razmotreni zbog nenadležnosti od stane suda”.

“Razumijemo potrebu da se na što prijemčiviji način pozovu građani da se odazovu pozivu Uprave za nekretnine, ali nipošto uz korišćenje, u ovom trenutku, još uvijek nepostojećih argumenata. Stoga najljubaznije tražimo od institucije da se izmjeni sadržaj pomenute reklame bez pominjanja brana na Morači, za koje nijesu zadovoljene sve proceduralne pretpostavke da bi se konstatovalo da će hidroelektrane biti izgrađene na određenim lokalitetima na rijeci Morači”, saopštili su iz te NVO.

Oni su ukazali i na to da se za snimanje i emitovanje reklame koristi novac poreskih obaveznika, “što dodatno otežava situaciju u kojoj se našla Uprava za nekretnine koja plasira netačne tvrdnje građanima i plaća ih njihovim novcem”.

Galerija

Bonus video: