Zahlađenje u zemlji: Za 24 sata pad temperature za 14 stepeni

Vjetar je imao olujni karakter, jer je kratkotrajno, na udare, njegova brzina iznosila oko 70 kilometara na sat.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2011. 15:54h

Jak sjeveroistočni vjetar, koji u glavnom gradu danas ima olujni karakter, oborio je više od 30 godina staro stablo džanje u Ulici Mitra Bakića, nedaleko od vrtića ''Đina Vrbica''. Snagu vjetra u Podgorici najbolje potvrđuje i podatak da je tokom dana njegova brzina iznosila 19 metara u sekundi.

"Vjetar je imao olujni karakter, jer je kratkotrajno, na udare, njegova brzina iznosila oko 70 kilometara na sat. Inače, područje Crne Gore je pod uticajem visinske ciklonske aktivnosti, u sklopu kojeg je hladan frontalni talas, što je dovelo do nepovoljnih vremenskih uslova – rekao je ''Vijestima'' načelnik Centra za analizu i prognozu vremena Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore Branko Micev.

Navodeći kako je to za posljedicu imalo jaku kišu na jugu, te snijeg na sjeveru zemlje, Micev je istakao kako su nepovoljne vremenske prilike u Podgorici dovele do naglog pada temperature vazduha.

Snijeg u Nikšiću

"Tako je temperatura vazduha u jutarnjim satima iznosila 14 stepeni, da bi u poslijepodnevim pada za 7 stepeni, dakle iznosila je 7 stepeni po Celzijusu, a samo 24 sata prije dnevna temperatura dostigla je 21 stepen Celzijusove skale. Bio je to, dakle, za 24 sata pad temperature za 14 stepeni", kazao je Mivec.

Bonus video: