Fakultet za sport u Nikšiću posjetile kolege iz Sofije

Rektor Nacionalne sportske akademije prof. Lašezar Dimitrov kazao je da mu je drago da sa Fakultetom za sport imaju dobru saradnju jer imaju dosta toga zajedničkog.
0 komentar(a)
Fakultet za sport, Foto: Svetlana Mandić
Fakultet za sport, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.04.2011. 13:34h

Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Niksiću posjetili su gosti iz Bugarske, sa Nacionalne sportske akademije iz Sofije, koji već tri dana boravie u Crnoj Gori.

"Kolege iz Sofije su bili gosti Crnogorskog olimpijski komitet i karate kluba "Budućnost", kao i Univerziteta, gdje su sa rektorom potpisali sporazum o saradnji. Odlučili su da nas ostave za kraj jer sa njima već imamo saradnju, pošto su naši studenti zimus imali časove skijanja u njihovom poznatom skijalištu Bansko kada smo posjetili njihovu Nacionalnu sportsku akademiju", kazao je dekan nikšićkog fakulteta prof.dr Duško Bjelica.

Rektor Nacionalne sportske akademije prof. Lašezar Dimitrov kazao je da mu je drago da sa Fakultetom za sport imaju dobru saradnju jer imaju dosta toga zajedničkog, kao i da je nikšićki fakultet za nepune tri godine postojanja postigao izuzetne rezultate i visoko se pozicionirao u Evropi.

Sa njim su bili i Daniela Daševa, koja je stručnjak iz košarke i veoma cijenjena u Evropi i doc. dr Eleonora Mileva.

Bjelica je kazao i da će od naredne godine na odsjeku za sportske trenere biti otvoren još jedan smjer, fitness, kao i da očekuju da startuju i doktorske studije jer je već formirana komisija za njihovu akreditaciju.

Bonus video: