Nacionalni parkovi smanjili cijene ulaznica u predsezoni i sezoni

Isti popusti predviđeni su i za sezonu, odnosno od 1. jula, dok je u tom periodu predviđen i popust od 20 odsto za firme i institucije koje grupno posjećuju NPCG
0 komentar(a)
skadarsko, Foto: Luka Zeković
skadarsko, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.04.2011. 10:16h

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore u okviru pripreme turističke predsezone i sezone odlučilo je da smanji cijene za grupne posjete, đake i studente, dok se ulaznice neće naplaćivati na posebne datume.

Kako je saopšteno iz NPCG u predsezoni, od 1. aprila do 1. jula, za organizovane grupe od preko 20 posjetilaca popust će biti deset odsto, za đake i studente 50 odsto, a pola cijene plaćaće posjetioci Centra za posjetioce na Vranjini.

Isti popusti predviđeni su i za sezonu, odnosno od 1. jula, dok je u tom periodu predviđen i popust od 20 odsto za firme i institucije koje grupno posjećuju NPCG.

Besplatno na posebne dane

Iz tog javnog preduzeća utvrdili su i posebne datume kada se ulaznice neće naplaćivati, pa je ulazak u NPCG besplatan na Dan planete - 22. aprila, Međunarodni dan biodiverziteta - 22. maj, Dan evropskih parkova - 24. maj, Svjetski dan zaštite životne sredine - 5. jun.

Posjetioci Skadarskog jezera imaće besplatan ulaz u taj NP u junu kada se obilježava Dan tog jezera, dok će se u NP Durmitor ulaziti bez ulaznice 11. jula, kada se organizuje manifestacija “Dani planinskog cvijeća”.

Iz NPCG istakli su i da su cijene ulaznica za nacionalne parkove na nivou prošlogodišnjih.

Bonus video: