Direkcija za javne radove u Rožaje ulaže 750.000 eura

"Vjerujem da će ova godina biti jedna od uspješnijih godina u investicionom smislu", rekao je gradonačelnik Kalač
54 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.04.2011. 17:18h

Direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković najavio je da će u ovoj godini preko te državne institucije na području Rožaja biti uloženo oko 750 hiljada eura, i to za izgradnju 2,5 kilometara seoskih puteva i 400 metara gradskih saobraćajnica.

On je, boraveći u ovom gradu, u razgovoru sa predsjednikom Opštine Nusretom Kalačem, najavio i mogućnost da Direkcija finansira adaptaciju prostorija Osnovnog državnog tužilaštva.

"Ozbiljno razmišljamo i o kapitalnom projektu izgradnje jedne velike osnovne škole, koji bi bio vrijedan više miliona eura", rekao je Živković.

Gradonačelnik Kalač je izrazio nadu da će ubrzo biti završena i zaobilaznica, čija je izgradnja započeta prije tri godine.

"Vjerujem da će ova godina biti jedna od uspješnijih godina u investicionom smislu. Poslije duže vremena u Rožajama će biti izgradjene 54 stambene jedinice za radnike državnih organa i ustanova", rekao je Kalač.

Predsjednik Opštine se nada da bi najveći dio projekata, kao i stambena zgrada za radnike državnih organa i ustanova mogli biti završeni do jeseni.

"Osim projekata koji će biti realizovani u ovoj godini, razgovarali smo i o dugoročno strateški važnim poslovima za našu opštunu i mogućnostima Direkcije za javne radove da odgovori na naše potrebe i zahtjeve", kazao je Kalač.

Bonus video: