Oprez: Nepoznate osobe se predstavljaju kao radnici Agencije

Rajko Perović iz Ulice Vasa Raičkovića tvrdi da nije bio uvjeren u to da su iz Agencije za stanovanje i da su momci imali oko 20-ak godina
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 16:26h

Upravnik ulaza 32 u Ulici Vasa Raičkovića, Rajko Perović u noći između četvrtka i petka je razgovarao sa dva nepoznata momka koji su se lažno predstavili kao zaposleni iz Agencije za stanovanje.

Čekajući da popisivač dođe i obavi svoj posao, Rajko koji u stanu živi sa suprugom Vjerom čuo je zvono u 20.40 časova i pošao da vidi ko je na vratima.

Dok je Rajko još bio pod utiskom susreta sa nepoznatim licima nakon par minuta došao je popisivač, koji je sa više opreza primljen u stan porodice Perović

Rajko tvrdi da nije bio uvjeren u to da su iz Agencije za stanovanje i da su momci imali oko 20-ak godina.

"U tim trenucima nisam dozvolio da se primaknu vratima. Rekli su da nose upitnik, koji su mi ponudili da ga uzmem ili da ih pustim u stan da isčitaju pitanja" istakao je Perović, navodeći da je odbio njihove predloge.

Rajku su, takođe, nepoznati momci predložili da potpiše ugovor sa njima.

"Vidio sam da ne mogu biti ono što se predstavljaju tako da sam odbio njihove predloge, razmišljao sam, ako im priđem da mogu da me udare nečim ili kad bi ih pustio u stan da bih rizikovao da nisu lopovi da nešto ukradu. U svakom slučaju rizično je bilo održavati razgovor sa njima", kazao je Perović.

On je dodao da je bio prilično drzak i da je pomenuo da već ima potpisan ugovor sa predstavnicima Agencije za stanovanje, nakon čega su se momci polako udaljili od njegovog stana.

Dok je Rajko još bio pod utiskom susreta sa nepoznatim licima nakon par minuta došao je popisivač, koji je sa više opreza primljen u stan porodice Perović.

"U petak sam zvao Agenciju za stanovanje i rekao im za ovaj događaj. A nešto kasnije sam prijavio slučaj i rejonskom policajcu Zečeviću" rekao je Perović, dodajući da je napisao upozorenje za stanare na vratima lifta.

Kontakt policajac Pero Zečević kaže da ga je Rajko Perović kontaktirao i prijavio šta mu se desilo.

Tomović: Zaposleni nose uniforme

Iz Agencije za stanovanje je saopšteno da su po prijavama pojedinih etažnih vlasnika došli do informacije da se u ime Agencije neka lica lažno predstavljaju.

"Dobili smo do sad nekoliko prijava. Nisu svi koji su prijavili lažno predstavljanje željeli da ostave kontakt, ime i prezime" kazao je Vladimir Tomović, direktor Agencije za stanovanje, dodajući da upozorava građane Glavnog grada o pojavi ovih lica kao i da ne podliježu ovakvim pokušajima obmane. Tomović ističe da zaposleni u Agenciji imaju uniforme, tako da ne može biti zabune.

"Zaposleni u Agenciji za stanovanje dolaze isključivo na poziv upravnika skupštine etažnih vlasnika ili vlasnika stana i u zakazano vrijeme. Radnici Službe servisa i hitnih intervencija nose uniformu i dolaze automobilom sa amblemima Agencije za stanovanje", naveo je Tomović.

Galerija

Bonus video: