Lopovi sa zgrada na Zabjelu poskidali vrata, poklopce, rešetke za podrum

"Lopovi su lopovi, ali država je ta koja treba da ih pronađe i poštene građane zaštiti od njih", kazao je Kovačević
139 pregleda 0 komentar(a)
Zabjelo zgrade, Foto: Luka Zeković
Zabjelo zgrade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2011. 16:52h

Sa zgrada na Zabjelu, preko puta benzinske pumpe "Dak petrol", koje su gradile građevinske firme "Katel" i "Ave Marija Koljčević", kao i zgrade "Kalezića" popularne zabjelske "Vektre" usred bijela dana ukradena su ulazna vrata.

Sa manje zgrade koju je gradio "Katel" ukradena su dvoja vrata, pa je to još jedan udarac vlasniku firme, ali i stanarima zgrade koji su nakon dugog čekanja proteklih dana napokon useljavali u svoje stanove.

Ukradeno je i jedno krilo sa ulaznih vrata zgrade koju je na Zabjelu izradila građevinska firma “Ave Marija Koljčević”

Oko "Katelovih" zgrada ukradeno je i devet poklopaca za šahte, kao i dvije rešetke od podrumskih otvora za ubacivanje drva.

"Ovo je neprimjereno ljudskom rodu. Lopovi su lopovi, ali država je ta koja treba da ih pronađe i da poštene građane zaštiti od njih. U samo jednom danu ukradeno je devet poklopaca za šahte, a nakon toga sa naše zgrade odnesena su i vrata , koja su nestala usred bijela dana. To je očigledno ista i dobro organizovana klapa koja operiše po naselju. Postoje na ovim gradilištima i stražari, ali lopove niko nije vidio" kazao je Ilija Kovačević, stanar „Katelove” zgrade.

Ukradeno je i jedno krilo sa ulaznih vrata zgrade koju je na Zabjelu izradila građevinska firma “Ave Marija Koljčević”.

"Ta zgrada je useljena prije pola godine i mi više nemamo ništa s tim. Inače, odneseno je krilo sa jednih vrata" saopštili su nam iz “Ave Marije Koljčević”.

I sa zgrade “Kalezića” ulaz broj tri odneseno je krilo, a poskidani su i poklopci za instalacije za internet i kablovsku televiziju.

I osigurači za struju na meti lopova

Na licu mjesta novinari "Vijesti" su vidjeli da su nestala dvoja vrata sa jedne od zgrada koje je gradila „Ave Marija Koljčević”.

Jedno krilo vrata odneseno sa jednog poslovnog prostora, kao i kompletna vrata sa jednog ulaza.

"Oko ove zgrade je i bez toga puno problema, a sada su nam sa ulaza ukrali i vrata. Bili su ukradeni i osigurači za struju, a da stvar bude gora svako bez problema može ručno da prebaci osigurač sa skupe na jeftiniju struju i obrnuto, jer su osigurači otvoreni i dostupni svakome. Interfone na ulaznim vratima nijesmo ni dobili, a pošto sada nemamo vrata ništa nam ni ne nisu potrebna, niti bi od njih imali bilo kakve koristi. Vjerovatno bi lopovi i njih odnijeli. Električar koji je trebalo da postavi interfone je rekao da sad za inat neće da uradi posao jer smo o tome pričali u novinama", kazao je Dražen Vukčević.

Bonus video: