Blic: Ubistva Šćekića, Jovanovića i Pukanića iz istog centra

Beogradski dnevnik piše da je baš u vrijeme kada su ubijeni Jovanović i Šćekić u Podgorici, Luka Bojović navodno počeo seriju ubistava u Beogradu
160 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 14:02h

Srpski kriminalac Cvetko Simić, koji je ubijen prošle godine, imao je značajnu ulogu i u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića u avgustu 2005. godine, ali i u kasnijim likvidacijama u regionu.

Prema saznanjima “Blica”, Simić je nakon ubistva Šćekića, dvojicu ubica izvukao iz Crne Gore po nalogu kuma Luke Bojovića.

“Za ovaj zadatak, Simić je iznajmio “reno megan” u rent-a-kar agenciji u Dubrovniku. Simić je u Hrvatsku prebacio optužene Ljuba Vujadinovića i Ljuba Bigovića. Prebacivanje je izvedeno sa lažnim dokumentima i ostala bi ta tajna da 22. septembra 2005. nisu zaustavljeni na prelazu Bregana. Slovenački policajci “provalili” su lažni dokument na ime Dragan Rodić koji je koristio Vujadinović. Bigović je imao dokumenta na ime Saša Krekić i ostao je “neprovaljen”, piše “Blic” pozivajući se na svoje izvore.

Vuk Vulević tema sastanaka

List piše da su Bojović i trećeoptuženi za ubistvo Šćekića Budvanin Saša Boreta “dio prikaza organizovanog kriminala i zločina u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj”.

Oni navode da način organizacije i izvršenja ubistva Jovanovića i Šćekića, kao i pripremani atentat u Beogradu, ukazuju da je svako naređenje poteklo iz istog centra moći, koje je 2008. donijelo odluku i o ubistvu Iva Pukanića.

Vuk Vulević

Nakon ubistva Jovanovića u istrazi su sarađivali crnogorska i srpska policija.

“Vuk Vulević je bio glavna tema svih sastanaka, zbog zločina u zemlji i inostranstvu i veza sa crnogorskom SDB. Bilo je jasno da crnogorska policija, sumnjiči kolege iz svoje SDB za organizaciju ubistva. Između crnogorske policije i SDB vladalo je veliko nepovjerenje. Zato smo podatke razmjenjivali tajnim kanalima, preko čovjeka koji je službena dokumenta u Podgoricu prenosio avionom “Montenegro erlajnza” naruke inspektorima”, otkrio je izvor “Blica”.

Serija zločina

“Blic” piše da je baš u vrijeme kada su ubijeni Jovanović i Šćekić u Podgorici, Luka Bojović navodno počeo seriju ubistava u Beogradu.

“Pokušaj atentata na Andriju Draškovića, ubistvo Zorana Nedovića i Branka Jevtovića. U oktobru 2008. u Zagrebu su u organizaciji Sretena Jocića ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franić. Policiji nije promakla uloga koju je Simić imao i u ovom zločinu. Uslijedili su novi - ubijeni su Goran Marić i Ilija Novović, nađeno je tijelo Cvetka Simića u jezeru Jarun, a poslije obračuna u Zagrebu uhapšeni su Sretko Kalinić i Miloš Simović. Dva dana poslije Simovićevog hapšenja, u Frakfurtu je priveden Vulević i izručen Crnoj Gori, gdje mu se sudi za ubistvo u Švajcarskoj”, pobrojao je “Blic” zločine, za koje smatraju da postoji zajednička regionalna kriminalna veza.

Prema podacima “Blica”, Vulević je u Njemačkoj navodno koristio lažna dokumenta koja mu je obezbijedio Vuksan Cemović.

“Tim dokumentima nastavljena je zaštita koju je Vulević dobijao od ubistva Faiza Kadrića u Cirihu 1999. zatim u istragama likvidacija Darka Raspopovića i Miška Krstovića, 2001. u Podgorici. Veza sa Cemovićem, dio je Vulevićevog “pokrića” u crnogorskoj DB. Naime, Vuksanov brat Danilo Cemović, bio je prva saradnička veza Vulevića u DB. Upravo je Cemović, koji je iz Službe sklonjen kada je izbila afera o njegovim vezama sa rožajskim narkoklanom, Vuleviću dao alibi za ubistvo Krstovića. Uslijedile su nove saradničke veze, zločini, nove posjete u zatvoru...

“Ne mogu da me osude, koliko mogu da robijam”, navodno je kako piše “Blic” Vulević nedavno kazao cimerima u ZIKS-u Spuž.

Galerija

Bonus video: