U Nikšiću podijeljeni ključevi od stanova za 85 porodica

Nakon višegodišnje pauze lokalna uprava je prošle i ove godine obezbijedila stanove za svoja 22 radnika“ kazao je predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić.
83 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić stanovi, Foto: Srđo
Nikšić stanovi, Foto: Srđo
Ažurirano: 01.04.2011. 14:34h

U Nikšiću su podijeljeni ključevi od stanova za 85 zaposlenih u lokalnoj upravi, ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane i Bolnice, ali i drugih preduzeća koji su sarađivali sa crnogrskim Fondom za solidarnu izgradnju.

To je prva zgrada crnogorskog Fonda koja je napravljena u Nikšiću a cijena kvadrata se kretala od 300 do 600 eura što je zavisilo od toga koliko je sredstava preduzeće izdvojilo za Fond.

„Ova zgrada je značajna kako zbog činjenice da su ove porodice riješile stambeno pitanje, tako i zbog partnerskog odnosa koji je uspostavljen između lokalne uprave i Fonda.

Nakon višegodišnje pauze lokalna uprava je prošle i ove godine obezbijedila stanove za svoja 22 radnika“ kazao je predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić.

On je najavio da će uskoro, opet u partnerstvu sa Fondom, početi da se gradi još jedan stambeni objekat.

Danilo Popović, predsjednik Odbora direktora Fonda, kazao je da koliki god bili prihodi porodice ukoliko nemaju svoj krov nad glavom nijesu riješili osnovno socijalno pitanje.

Podsjetio je da je realizacija ideje o solidarnoj stambenoj izgradnji počela 1997. godine, da su ljudi u početku bili skeptični, ali da se ideja pokazala kao dobrom o čemu najbolje govore stanovi izgrađeni u više gradova Crne Gore i njihovi korisnici koji su ovih dana primili ključeve.

Marko Čanović, pomoćnik ministra za urbanizam, kazao je da je Vlada kroz projekat „Hiljadu plus stanova“ u Crnoj Gori riješila 431 stambeno pitanje a da je u zgradi za koju su predati ključevi preko pomenutog projekta stanove dobilo njih 32.

Zgrada, koja je počela da se gradi 1.septembra 2009. godine, površine 6,5 hiljada metara kvadratnih i čija vrijednost je 2.360.000 eura je izgrađena partnerskim odnosom lokalne uprave i crnogorskog Fonda za solidarnu izgradnju.

Radove je izvelo nikšićko preduzeće „Vijesnik“.

Bonus video: