Novoizabrane sudije položile zakletvu

"Pozicija sudije u crnogorskom sudskom sistemu otvorena je za svakog, a ne samo za one koji pripravnički i stručno-saradnički staž obavljaju u sudovima", kazala je Medenica
1083 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Medenica sa sudijama, Foto: Luka Zeković
Vesna Medenica sa sudijama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2011. 10:58h

Pozicija sudije u crnogorskom sudskom sistemu otvorena je za svakog, a ne samo za one koji pripravnički i stručno-saradnički staž obavljaju u sudovima, kazala je predsjednik Sudskog savjeta Vesna Medenica.

U Sudskom savjetu zakletvu su danas položili Nađa Todorović i Dragan Babović, izabrani za sudije Osnovnog suda u Nikšiću, Danijela Ćetković, izabrana za sudiju Osnovnog suda u Kotoru i Vojislavka Vuković, izabrana za sudiju Osnovnog suda na Cetinju.

Todorović je bila savjetnik u Osnovnom sudu u Nikšiću, Babović glavni inspektor u Komunalnoj policiji Glavnog grada. Ćetković je bila savjetnik u kotorskom Osnovnom sudu, a Vuković sekretar podgoričkog Višeg suda.

Medenica je, nakon što su sudije položile zakletvu, kazala da su očekivanja Sudskog savjeta od njih velika.

Ona je rekla da je pozicija sudije otvorena za svakog ko radi, želi da se nadograđuje i da uči.

Sudija Babović je, kako je rekla, to svojim radom i trudom pokazao.

"To je očigledan primjer koliko je želja da se usavrši i uspije bila veća od onoga što mu je pružalo osnovno znanje koje je imao kada je ušao proceduru izbora. Pokazalo se da je bio jedan od boljih kandidata na testu i da je zaslužio naše povjerenje da bude sudija Osnovnog suda u Nikšiću“, rekla je Medenica.

Ona je kazala da su novoizabrane sudije uložile veliki trud da bi došle do čina polaganja zakletve i oblačenja sudijske toge.

“Pokazali su da imamo i da smo napravili pravi izbor, kao i da se njihov trud u cjelosti isplatio. Čestitam im, i očekivanje Sudskog savjeta od njih je veliko“, poručila je Medenica.

Ona je rekla da su novoizabrane sudije spremne da primjenjuju nove standarde, da postupaju po Ustavu i Zakonu.

"Nadam se da ćemo sljedeće godine imati dobre rezultate, ocjenjujući njihov rad“, dodala je Medenica.

Bonus video: