Ceca na korak do crnogorskog državljanstva!

MUP za sada čeka dokaz da je ispisana iz knjige državljana Srbije, rekao je “Vijestima" pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Šubašić u telefonskom razgovoru.
123 pregleda 0 komentar(a)
ceca, Foto: Rojters
ceca, Foto: Rojters
Ažurirano: 01.04.2011. 00:31h

Svetlana-Ceca Ražnjatović (38) podnijela je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za prijem u crnogorsko državljanstvo, saznaju “Vijesti” u tom ministarstvu, a u toku dana, trebalo bi da stigne u Tivat.

Poznata Srpkinja stiže privatnim letom iz Ljubljane oko 13 časova, helikopterom AC313 kineske proizvodnje, registrovanim u jednoj od zemalja Evropske unije .

U MUP-u nijesu htjeli da potvrde informaciju o njenom dolasku, već su u šturom saopštenju kazali da u konkretnom slučaju “ne postoji smetnja da se postupi po zahtjevu za sticanje državljanstva Crne Gore, u skladu sa važećim propisima iz te oblasti”.

Potvrđeno je da je u zahtjevu, između ostalog, kontroverzna zvijezda navela da je crnogorska snaha, kao i to da se pozvala na slučaj legendarnog srpskog fudbalera Dragana Džajića koji je došao do pasoša sa crnogorskim grbom.

“MUP za sada čeka dokaz da je ispisana iz knjige državljana Srbije”, rekao je “Vijestima” pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Šubašić u telefonskom razgovoru.

Na pitanje može li eventualno davanje državljanstva divi folk muzike doprinijeti pogoršanju odnosa sa zvaničnim Beogradom, on je je odgovorio:

“Vidite, ja ne slušam tu vrstu muzike ...To nije pitanje nečije popularnosti i pjesama, nego pravni proces. Odlučićemo u interesu Crne Gore”

Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je još početkom mjeseca da se, bez znanja javnosti, formira pravni tim koji bi procijenio da li je davanje državljanstva u koliziji sa sporazumom Crne Gore i Srbije o izručenju.

Srpsko tužilaštvo pjevačicu tereti za nezakonitu prodaju fudbalera, dok je bila na čelu FK “Obilic”, a prijeti joj zatvorska kazna do 15 godina.

Bonus video: