Crveni krst sakupio 4.068 eura za pomoć Japanu

Crnogorski Crveni krst je povodom zemljotresa i cunamija, koji su pogodili prijateljsku zemlju, nakon prvih vijesti reagovao, u skladu sa svojom humanitarnom misijom.
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 15:50h

Crveni krst Crne Gore je tokom humanitarne akcije, pokrenute za prikupljanje pomoći Japanu, do sada sakupio 4. 068 eura, koji će biti proslijeđeni Crvenom krstu Japana, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i stalno prisutan na terenu.

Programska koordinatorka Crvenog krsta Milica Kovačević navela je da je do sada pristigla pomoć od Udruženja energetičara Crne Gore (150 eura), Agencije za elektronske komunikacije (2 000 ), XL Audit (100 ), Lučica&Božović doo (50 ), Institut za biologiju mora (100 €), Aqua tehna doo (100 ), Agencija za lijekove (1000 ) i preduzeća Gretva trade DOO (50).

Svi zainteresovani iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva na žiro račun 520-2944-70 i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove katastrofalne nesreće

Kovačević je kazala da su novac donirali i građani Krsto Andrijašević, Vlado Đurović Vlado, Momčilo Drašković, Vladimir Rudović, Zorica Stojčić, Danica Vujović, Mira Sekulić, Ivan. M Femić, Slađana Rašo, Rumica Božović, Vera Urošević, Feho Kulačić, Goran Račeta, Igor Aćimić, Vukašin Živanović, Dragan Mihaljević, Velibor Leković, Sonja Jovanović, Ana Simonović, Milorad Šaranović, Ivan Ulama, Biljana Kurtin, Dušan Radoman, Berišaj M. Kristina, Radojka Milošević, Slobodan Jovićević, Miodrag M.Bošković i Nikola Bajičić.

Crnogorski Crveni krst je povodom zemljotresa i cunamija, koji su pogodili prijateljsku zemlju, nakon prvih vijesti reagovao, u skladu sa svojom humanitarnom misijom, i pokrenuo aktivnosti prikupljanja pomoći za postradala područja.

"Otvoren je žiro-račun na koji svi zainteresovani iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove katastrofalne nesreće. Podsjećamo da je akcija prikupljanja pomoći još uvijek u toku. Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti sredstva je 520-2944-70, kod Hipotekarne banke", kazala je Kovačević.

Korisnici Telenor mreže mogu poslati poruku ili pozvati broj 14543, za korisnike Telekoma je otvoren broj 1511, dok korisnici M:tel mreže mogu poslati poruku na broj 14683 i na taj način donirati 1 euro

Ona je podsjetila da je uspostavljena saradnja sa mobilnim operaterima u Crnoj Gori, koji su otvorili donatorske brojeve putem kojih se može ostvariti donacija za ugrožene stanovnike Japana.

"Korisnici Telenor mreže mogu poslati poruku ili pozvati broj 14543, za korisnike Telekoma je otvoren broj 1511, dok korisnici M:tel mreže mogu poslati poruku na broj 14683 i na taj način donirati 1 euro", navela je Kovačević.

Akcija i na fakultetu

Fakultet političkih nauka u saradnji sa studentskom organizacijom MAPS organizovao je prikupljanje pomoći za nastradalo stanovništvo Japana.

"Studenti volontiraju, dežuraju pored kutije animirajući ostale studente da se priključe akciji. Kutija je oblijepljena sa logom Japana, tačnije radi se o zastavi, a na fakultetu se nalaze plakati bijele boje sa crvenim krugom na kojem piše “podrška Japanu”, a u produžetku “ Vlada u prosjeku godišnje uloži pet miliona eura u Crnu Goru, sada je naš red da pomognemo”", rekao je rukovodilac studentske službe Sekule Raičević.

Akcija je počela prošle nedjelje i trajaće još nekoliko dana.

Bonus video: