Herceg Novi: Obilježen svjetski dan osoba sa autizmom

Nakon druženja sa predstavnicima lokalne uprave, štićenici su se sa vaspitačima uputili do Gradske kafane, a zatim i do Trga Nikole Đurkovića
96 pregleda 1 komentar(a)
dan autizma herceg novi, Foto: Slavica Kosić
dan autizma herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.04.2018. 12:29h

Svjetski dan osoba sa autizmom danas su u Herceg Novom obilježili korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Doma Mladost u Bijeloj.

Njih su primili predsjednik parlamenta dr Miloš Bigović, potpredsjednik Opštine Miloš Konjević i sekretarka za kulturu i obrazovanje našeg grada Ana Zambelić Pištalo.

Bigović je štićenicima Dnevnog centra pojasnio ulogu Skupštine i odbornika u procesu donošenja odluka od važnosti za grad, kao i istorijat Skupštine, sa porukom da će vrata Opštine Herceg Novi uvijek biti otvorena za djecu sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje.

Nakon druženja sa predstavnicima lokalne uprave, štićenici su se sa vaspitačima uputili do Gradske kafane, a zatim i do Trga Nikole Đurkovića.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Zambelić Pištalo je kazala da je Opština Herceg Novi je kampanju “Razgovarajmo o problemima o kojima se ćuti” u novembru otpočela temom autizma, želeći da ukaže zajednici na poteškoće sa kojima se suočavaju porodice osoba sa autizmom.

Uz dječji smijeh, muziku i dobro raspoloženje svih prisutnih, sa glavnog gradskog trga pušteni plavi baloni ka nebu, u znak podrške svim osobama sa autizmom.

Bonus video: