Žabljak: Prohodno prema Maloj Crnoj Gori

Snjegočistači Komunalnog preduzeća iz Žabljaka danas čiste put prema Merulji i Novakovićima. Prema planu, sjutra će prema Tepcima jer su najnovije padavine snijega presule ranije očišćen put prema ovom selu u kanjonu Tare
244 pregleda 0 komentar(a)
Mala Crna Gora, Foto: Komunalno preduzeće Žabljak
Mala Crna Gora, Foto: Komunalno preduzeće Žabljak
Ažurirano: 02.04.2018. 12:12h

Nakon deset dana aktivnog čišćenja 20 kilometara puta snjegočistači Komunalnog preduzeća iz Žabljaka, u nedjelju oko 22 sata stigli su u selo Mala Crna Gora.

Ovom aktivnošću prekinuta je blokada stanovnika ovog sela prema administrativnom centru koja je trajala od 28. novembra.

"Bilo je to veoma napornih deset dana cjelodnevnog posla na kome smo angažovali dva naša snjegočistača, specijalnu mašinu sa rotofrezom i utovarnu lopatu. Uz njih, tri dana smo angažovali i bager-gusjeničar „Zeković gradnje“. Njene performanse, dugačak kran i mogućnost penjanja na površinu snijega kako bi se uklonio jedan sloj, omogućili su da naše mašine nastave čišćenje jer su nameti dostizali visinu od sedam metara. Na taj način očišćena je dionica puta duga oko dva kilometra koja se pruža preko velikog Štuoca kotom 2.050 metara", kaže direktor Komunalnog preduzeća Radovan Bošković.

Bošković ističe da gorštaci sa Male Crne Gore protekle zime nijesu bili apsolutno odsječeni od snijega zahvaljujući Opštini Plužine i njenom predsjedniku Mijušku Bajagiću. Pivljani su dva puta čistili pravac Trsa-Nedajno-Sušica-Mala Crna Gora i tako omogućili komuniciranje prema selu ponajviše za potrebe prevoza bolesnika do zdravstvenih ustanova, kaže Bošković.

Snjegočistači Komunalnog preduzeća iz Žabljaka danas čiste put prema Merulji i Novakovićima. Prema planu, sjutra će prema Tepcima jer su najnovije padavine snijega presule ranije očišćen put prema ovom selu u kanjonu Tare.

Sa završetkom tog posla svi opštinski putevi na Žabljaku biće prohodni.

Bonus video: