Novi tržni centar na Žabljaku

Svečanim presijecanjem vrpce, otvoren je manji od dva savremena objekta tržnog centra.
165 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 11:35h

Svečanim presijecanjem vrpce, otvoren je manji od dva savremena objekta tržnog centra koji su izgrađeni u zaleđu strogog centra grada.

Taj čin obavili su gradonačelnik Isailo Šljivančanin i izvršni direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

Od ovog trenutka van upotrebe je improvizovana gradska pijaca, jedno od negativnih obilježja ovog turističkog mjesta, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Od ovog trenutka van upotrebe je improvizovana gradska pijaca, jedno od negativnih obilježja ovog turističkog mjesta.

Zakupljeni svi prodajni prostori

Šef pravne službe u Komunalnom preduzeću mr Mladen Dragašević kaže da je zakupljeno svih 20 prodajnih prostora.

"U suterenu je devet prostora gdje će se prodavati mliječni proizvodi, voće, povrće i drugih prehrambenih proizvoda. U dva prostora u suterenu biće određeni artikli iz kategorije roba široke potrošnje. Njihove površine su u rasponu od 11 do 48 kvadrata a početna cijena mjesečnog zakupa, po kvadratu iznosi sedam eura. Na spratu je 11 prostora od osam do 30 kvadrata površine. Namijenjeni su buticim, parfimerijama i drugim sličnim uslugama a početna cijena mjesečnog zakupa koštaće devet eura po kvadratnom metru", kaže Dragašević.

Zakup prostora na više mjeseci

"Po iskazanom interesovanju ispostavilo se da je ovih 20 prostora malo pa se očekuje brzo otvaranje većeg objekta", kaže Dragašević.

"Iako su zakupci namjeravali da prostore zakupe na više mjeseci, u preduzeću je odlučeno da prvih mjesec dana rada bude test koji će pružiti određene pokazatelje poslovanja, visine zakupa i slično. Potom će se sklopiti novi ugovori. Po iskazanom interesovanju ispostavilo se da je ovih 20 prostora malo pa se očekuje brzo otvaranje većeg objekta koji je sličnih karakteristika i nalazi se u neposrednoj blizini", kazao je Dragašević i dodao da je utvrđeno radno vrijeme od 07 do 21, ljeti do 22 časa.

Odbornici SO Žabljak jesenas su donijeli odluku da se taj objekat ustupi na upravljanje i korišćenje Komunalnom preduzeću.

Objekat je ukupne površine 826 kvadrata. Sopstvenim sredstvima gradila ga je Opština Žabljak i koštao je 540.000 eura.

Galerija

Bonus video: