Mještani Mahale spriječili "Transpetrol" da istovara smeće u blizini rijeke Morače

Potpresjednik Mjesne zajednice Mahala, Darko Dragović, rekao je da je sasvim slučajno vidio da se na obali rijeke odlaže otpad
387 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 07:31h

Mještani sela Mahala u Zeti osujetili su vozače kompanije "Transpetrola" u namjeri da u neposrednoj blizini rijeke Morače zakopaju ogromne količine smeća.

Potpresjednik Mjesne zajednice Mahala, Darko Dragović, rekao je da je sasvim slučajno vidio da se na obali rijeke odlaže otpad.

"Primijetio sam prije dva dana da se nešto dovozi i odlaže. Međutim, tek kada sam prišao, vidio sam da kamioni dovoze smeće i da deponiju, na pojedinim mjestima visoku i do pet metara, pokrivaju šljunkom debljine oko 20-30 santimetara. Pozvao sam komšije i zabranili smo dalje odlaganje smeća" rekao je Dragović, dodavši da je o tome obavijestio policiju i Komunalnu policiju.

Šljunkara Raja Šuškavčevića, vlasnika “Transpetrola”, nalazi se u neposrednoj blizini sporne deponije.

Kamioni "Transpetrola” napunjeni smećem juče su bili parkirani u dvorištu šljunkare.

Mještani ogorčeni

Selo Mahala broji oko 1.500 stanovnika. Mještani su bili ogorčeni smatrajući da se “radi o genocidu i korupciji”.

"Inspektori Komunalne policije Nada Bojović i Velizar Radinović došli su na naš poziv, ali su poslije razgovora sa načelnkom te službe Radislavom Vojvodićem, jednostavno otišli. Smatramo da su pojedine institucije korumpirane i tražimo od nadležnih državnih organa da zaštite Mahalu i uklone smeće" kazao je Dragović.

Mještanin Srđan Radon jić rekao je da im je uništena životna sredina i zagađen vazduh.

Radonjić je napomenuo da dio sela nije priključen na gradski vodovod nego da koristi vodu iz bunara.

"Donji dio sela koristi bunarsku vodu. Ali nakon toliko smeća, čiji smrad se osjeća stotinama metara okolo, smatramo da vodu ne možemo više koristiti. Bilo bi prosto nevjerovatno da se sve to ne pomiješa sa podzemnim vodama. Neka vade šljunak, neka im je to prosto, ali ovo je prevršilo svaku mjeru", rekao je Radonjić.

Predsjednik Mjesne zajednice Jagoš Klikovac nije želio da komentariše incident. Iz preduzeća “Transpetrol” sinoć “Vijesti” nijesu mogle da dobiju komentar na događaj.

Deponija nepotrebna

Darko Dragović rekao je da je smeće odloženo na konfiskovanoj imovini bratstva Klikovaca i Radovića koja se sada vodi kao državna imovina.

"Sjećam se da smo kao djeca bosi trčali livadama sve do rijeke, na kojima je sada smeće, kupali se i pili vode sa izvora. Nemamo ništa protiv da Šuškavčević eksploatiše šljunak, ali deponija u blizini rijeke je nepotrebna i nedopustiva" rekao je Dragović.

Galerija

Bonus video: