Portal "Vijesti" ruši rekorde po posjećenosti: Postanite i vi naš reporter

Saradnja sa Televizijom "Vijesti" pokazala se kao pun pogodak, a čitaoci su brojem posjeta i naglašenim interesovanjem za video sadržaje, potvrdili multimedijalni koncept kao okosnicu web novinarstva.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 10:45h

Rekord je oboren, a granica od 50.000 prebačena!

U toku jučerašnjeg dana portal "Vijesti online" je zabilježio 51.512 posjeta, od čega je 32.313 bilo jedinstvenih korisnika!

Prema podacima Google Analytics-a, od 27. januara, kada su “Vijesti” zvanično pokrenule novi portal, zabilježeno je 2.054.619 posjeta i 14.491.561 pregledanih stranica!

Google Analytics ili Google statistika posjećenosti je besplatna usluga koju pruža kompanija Google, a kojom se generišu detaljne statistike posjećenosti stranica na internetu.

Lideri za 2 mjeseca

Uporedni podaci nezavisnih izvora pokazuju da portal "Vijesti online" nije bolovao dječje bolesti.

Za dva mjeseca, redizajnirana verzija portala, izborila se za apsolutnu lidersku poziciju među onlajn medijima u Crnoj Gori.

Više posjeta iz Crne Gore, prema listi Alexa.com, bilježe samo globalni servisi: Google, Facebook, YouTube i Google pod crnogorskim domenom.

"Vijesti online" , u takvoj konkurenciji, zauzimaju 5 mjesto po posjećenosti.

Alexa je internet kompanija koja rangira web stranice i blogove na osnovu posjećenosti.

Integrisana readakcija

Ono što je posebno važno, jeste da u kreiranju sadržaja na portalu učestvuje kompletna redakcija Nezavisnog dnevnika "Vijesti", što se postiglo integracijom redakcija štampanog i onlajn izdanja.

Isti organizacioni proces koji su "Vijesti" dovele do funkcionalnog nivoa, u nekim od najprestižnijih redakcija u regionu trajao je godinama.

Saradnja sa Televizijom "Vijesti" pokazala se kao pun pogodak, a čitaoci su brojem posjeta i naglašenim interesovanjem za video sadržaje, potvrdili multimedijalni koncept kao okosnicu web novinarstva.

Čitaoci - reporteri "Vijesti"

Važan doprinos radu portala daju čitaoci koji putem otvorenog kanala "Budite reporter Vijesti", šalju materijale, predloge za novinarska istraživanja, fotografije i video zapise.

Od početka otvaranja portala za komentare čitalaca, stiglo ih je 45.355. Uprkos povremenim propustima u moderiranju, čitaoci prepoznaju otvorenost portala za slobodno iznošenje stavova.

Facebook i Twitter stranice portala "Vijesti online" kao i mogućnost preglednog praćenja najnovijih vijesti na mobilnom telefonu presudno su uticale na brzo širenje informacija koje portal svakog dana objavljuje.

Bonus video: