"Breznica" organizovala akciju podrške Japanu

Više stotina građana ispisalo je poruku podrške ili svoje ime na japanskoj zastavi, koja je bila istaknuta u centru grada.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2011. 17:48h

Na platou ispred hotela „Pljevlja“, ekološko društvo „Breznica“ je organizovalo akciju podrške japanskom narodu, čiju je zemlju nedavno pogodio razorni zemljotres.

Više stotina građana ispisalo je poruku podrške ili svoje ime na japanskoj zastavi, koja je bila istaknuta u centru grada.

Predsjednik „Breznice“ Milorad Mitrović kazao je da su tim gestom željeli da pokažu koliko poštuju narod Japana i podijele sa njima tugu zbog nesreće koja ih je zadesila.

„Iskreno žalimo za nastradalim građanima ove prijateljske zemlje, koju aktivisti civilnog sektora i građani Pljevalja pamte po dobrim i prijateljskim odnosima, koji su posljednjih godina pokazali više nego bratsku brigu o građanima Pljevalja.

Japanski narod je, preko ambasade te zemlje u Beogradu, uručio brojne donacije Pljevljima.

Narod Japana je pomogao osnovne škole „Ristan Pavlović“ i „Salko Aljković“ sa po 35.000 eura, Gimnaziju „Tanasije Pejatović“ nabavkom računara i računarske opreme. Pomogli su Opštu bolnicu u Pljevljima, kojoj su donirali ambulantno vozilo”, rekao je Mitrović.

On kaže da se „oni koji je trebalo da bolje od nas pamte njihovo dobro nijesu sjetili da u ime građana Pljevalja upute bar telegram saučešća ovom plemenitom narodu”.

Mitrović je rekao da će, nakon akcije, organizovati i prikupljanje novca i pozvati građane i preduzeća da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu akciju.

„Iako ne očekujemo da ćemo sakupiti neku veliku količinu novca, sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun japanske ambasade u Beogradu, kojoj ćemo predati i zastavu sa potpisima Pljevljaka“, rekao je Mitrović.

Bonus video: