"Morsko dobro" nudi u zakup 121 kupalište, plaža na Svecu 50.000 eura

Proteklih dana najviše nervoze je bilo, kako “Vijesti” saznaju, zbog plaže Jaz, za koju postoji veliko interesovanje
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2011. 16:28h

Javno preduzeće "Morsko dobro" raspisalo je tender za davanje u jednogodišnji zakup čak 121 javnog kupališta od Ade Bojane do Herceg Novog, od čijeg ustupanja na korišćenje očekuje najmanju zaradu od 880.689 eura.

Riječ je samo o početnoj, minimalnoj cijeni po kojoj su plaže date na tender, a očekuje se da priliv od izdavanja samo javnih kupališta premaši milion eura. Preostaje da se raspiše tender za isto toliko prirodnih kupališta.

Najviše novca, kao i obično, "Morsko dobro" će ubrati iz metropole turizma, gdje je na tenderu 47 javnih kupališta od čijeg izdavanja se očekuje zarada od najmanje pola miliona eura.

"Morsko dobro" je dalo u zakup kompletnu istočnu svetostefansku plažu za nevjerovatnih 50.000 eura. Plaža je isparcelisala na dva kupališta, lijevo i desno po cijeni od 22.000, odnosno 28.000 eura za godinu.

Odlična cijena biće postignuta i za Kamenovo i to najmanje 16.000 eura, koliko iznosi ukupna početna zakupnina za zapadni i istočni dio.

Plaža Mogren II daje se u zakup za 14.000, a na tenderu je i kompletna petrovačka, plaža Jaz, kao i bečićka i Slovenska plaža.

Pometnja kod ranijih zakupaca

Raspisivanje tendera već je unijelo pometnju kod ranijih zakupaca, pa je proteklih dana najviše nervoze bilo, kako “Vijesti” saznaju, zbog plaže Jaz, za koju postoji veliko interesovanje.

Na području Herceg Novog na tenderu je 13 javnih kupališta od čijeg izdavanja u zakup očekuju prihod od 61.570, dok se u zakup daje i osam kotorskih plaža po ukupnoj cijeni od 37.596 eura.

Kada je riječ o tivatskoj riviijeri, na tenderu je pet plaža, a priliv u kasi „Morskog dobra“ projektovan je na najmanje 24.350 eura.

Javno preduzeće dalo je na tender i 25 javnih kupališta na barskoj rivijeri, a minimalna zakupnina na godinu iznosi 143.508, dok se od 23 ulcinjska kupališta očekuje zarada od 203.754 eura.

Kako se navodi u tenderu, godišnja zakupnina se plaća u cjelini u momentu zaključenja ugovora ili u najviše četiri rate.

Kupališta se zakupljuju do 31. decembra uz mogućnost produženja zakupa za godinu.

Ponude će biti otvorene krajem mjeseca.

Kod Zavale još nije bezbjedno

Iako se očekivalo da će „Morsko dobro” dati u zakup plažu Guvance, podno rta Zavala, to ni ove, druge godine zaredom, nije učinilo.

Nakon što je ruski „Miraks“ izgradio 40-ak vila, od kojih su se pojedine „spustile“ na samu pjenu od mora, „Morsko dobro“ je zbog bezbjednosti kupača, "izbrisalo" ovu plažu iz budvanske ponude.

Blizina gradilišta i eventualna opasnost od povređivanja onih koji bi se tu kupali, učinili su da ovo kupalište "zjapi prazno" drugo ljeto.

Galerija

Bonus video: