Motori sada mogu da se voze centrom grada

Predstavnici NVO „No limit bikers” i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, juče su se dogovorili da se poništi ranije donesena zabrana saobraćaja motociklima na području centralne gradske zone u Podgorici.
132 pregleda 0 komentar(a)
Motoristi protest ulica, Foto: Vijesti online
Motoristi protest ulica, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 22.03.2011. 16:24h

I dalje je na snazi zabrana vožnje motora u dijelu Bokeške i Ulice Njegoševe. Zabrana u tim ulicama važiće od ponoći do pet sati ujutru.

Iz NVO „No limit Bikers” su istakli da su razgovori urodili plodom i da su zadovoljni novim rješenjem.

"Prilično smo zadovoljni, uspjeli smo u naumu da se prvobitni zabran poništi. Vidjeli smo da se može sarađivati sa nadležnim institucijama, u ovom slučaju konkretno sa predstavnicima Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj – rekao je Vladimir Jovičić iz pomenute NVO, dodajući da će se u narednom periodu uduženje bajkera pridružiti i pomoći Sekretarijatu kako bi se poboljšali uslovi bezbjednosti u saobraćaju.

Iz udruženja bajkera je rečeno da će se “No limit Bikers” uključiti u edukaciju motociklista.

"U cilju negativnih pojava u ovoj vrsti saobraćaja, koje narušavaju normalno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, uključićemo se u edukaciju sadašnjih i budućih motociklista", naveli su iz NVO.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj je “Vijestima” saopšteno da će početkom maja biti ponovo organizovan sastanak kako bi se sagledali efekti preduzetih mjera.

"Zabrana saobraćaja za motocikliste je ograničena u dijelu Ulice Bokeške, od Bulevara Stanka Dragojevića, do Ulice Njegoševe, i u dijelu Njegoševe, od Ulice Bokeške do Bulevara Ivana Crnojevića. Zabrana saobraćaja važiće za period od ponoći do 5 časova ujutru", naveli su iz Sekretarijata, dodajući da se postojeća zabrana saobraćaja u Ulici Slobode odnosi na sve vrste motornih vozila, tako da važi i za motocikle u vremenu od 17 časova do pet časova izjutra.

Biće i parking za motore

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj je rečeno da će se u centralnom dijelu grada obezbijediti prostor za parkiranje motocikala.

"Odrediće se prostor za parkiranje motocikala u centralnoj gradskoj zoni, ali će Uprava policije značajno intezivirati kontrolu saobraćaja motocikala, posebno u centralnoj gradskoj zoni, kao i u glavnim gradskim saobraćajnicama", istakli su iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Bonus video: