"Pobjeda" otpušta 10 dopisnika zbog nerentabilnosti

"Što bi ja vama davao bilo kakvu izjavu, ipak smo mi konkurencija. Ako neko bude trebao da se informiše, informisaće se iz \'Pobjede", kazao je Ivanović.
0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2011. 08:38h

Izvršni direktor “Pobjede” Miodrag Ivanović saopštio je dopisnicima najstarijeg dnevnog lista u Crnoj Gori da će njihova radna mjesta biti ukinuta, što znači da će faktički dobiti otkaz.

Prema saznanjima “Vijesti”, Ivanović planira da otpusti kompletnu dopisničku mrežu iz crnogorskih gradova, ukupno 10 novinara, što im je i saopštio na burnom sastanku.

Izvor “Vijesti” navodi da je novinarima rečeno da se novoj sistematizaciji ukida mjesto novinar-dopisnik, jer zbog nerentabilnosti ne mogu da im obezbijede platu.

Dopisnicima je saopšteno da će ih “Pobjeda” potom honorarno angažovati.

Novinari su burno reagovali na informaciju da će dobiti otkaz, optuživši poslovodstvo da je ono odgovorno za mali tiraž.

Sastanku je, prema izvoru “Vijesti”, prisustovao i glavni urednik “Pobjede” Srđan Kusovac.

Neće sjedati skrštenih ruku

Dopisnici planiraju da se obrate premijeru Igoru Lukšiću, Bordu direktora “Pobjede” i resornom ministarstvu.

Izvor “Vijesti” navodi da dopisnici planiraju da se organizuju i sa ostalim zaposlenima vide šta im je činiti.

O teškoj finansijskoj situaciji u “Pobjedi” svjedoči i činjenica da, prema izvoru “Vijesti”, poslovodstvo zaposlenima duguje četiri mjesečne zarade.

Ivanović nije želio za “Vijesti” da govori o burnom sastanku sa dopisnicima, objasnivši da “ne vidi razlog” da o bilo čemu što je vezano za “Pobjedu” priča sa konkurencijom.

"Što bi ja vama davao bilo kakvu izjavu, ipak smo mi konkurencija. Ako neko bude trebao da se informiše, informisaće se iz 'Pobjede", kazao je Ivanović.

“Pobjeda” je akcionarsko društvo u većinskom državnom vlasništvu, a Vlada je godinama pomaže tako što joj omogućava da gomila poreske i druge obaveze, koje im potom otpisuje I tako povećava svoje vlasništvo.

Prema Zakonu o medijima iz 2003. godine, država ne može da bude vlasnik štampanih medija.

Do sada su propala dva tendera za prodaju “Pobjede”.

Bonus video: