Jedna grupa bajkera na Trgu Republike, druga traži razgovor sa Mugošom

Odluka o zabrani saobraćaja u užem gradskom jezgru donijeta nakon detaljne analize saobraćajnih nesreća
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2011. 17:30h

Tridesetak bajkera i danas se okupilo na Trgu Republike. Kako je novinarima saopštio Ranko-Crni Đurišić oni su samo izložili svoje motore koje žele da prodaju, nakon što je im je zabranjena vožnja u centru grada.

Komandir saobraćajne policije Ilija Janjušević saopštio je da su bajkeri ovakvim ponašenjem prekršili nov zakonski propis, ali i poručio da svoj prigovor na odluku o zabrani vožnje kroz centar grada mogu uputiti nadležnima i da će on biti razmotren.

Nakon postavljanja znakova o zabrani saobraćaja za motocikliste na području centralne gradske zone oivičene bulevarima Svetog Petra Cetinjskog, Stanka Dragojevića i Ivana Crnojevića, kao i u Ulici Marka Miljanova, dijelu grada preko Morače, biciklisti su se na Trgu Republike u znak protesta prvi put okupili u subotu, a danas su se nakon zadržavanja na trgu provozali centrom grada.

Vladimir Jovičić iz udruženja “NLB-bajkeri bez limita” je rekao da kolektivni zabran saobraćaja motociklima nije prava mjera u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju, ali da ovo udruženje ne stoji iza današnjeg izlaska motociklista na podgoričke ulice.

"Mi nismo organizovali izlazak motociklista na ulice glavnog grada, pa ako su se organizovano kretali ulicama u nedjelju to je bilo samoinicijativno i bez organizacijske uloge “NLB” udruženja motociklista.

Mi smo odlučili da pokrenemo razgovore sa Sekretarijatom za saobraćaj i komunalne poslove i sekretarom Miomirom M. Mugošom kako bismo pronašli rješenje. U ponedjeljak ćemo poslati dopis Sekretarijatu i zatražiti informaciju na osnovu čega su donijeli odluku o zabrani kretanja motociklista u užoj gradskoj zoni", kazao je Jovičić.

Uprava policije je odluku o zabrani saobraćaja u užem gradskom jezgru donijela nakon detaljne analize saobraćajnih nesreća u proljećnim i ljetnjim mjesecima u glavnom gradu. Prema mišljenju Uprave policije drastično je povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motocikli, i to u užem gradskom jezgru, gdje je povećana frekvencija sobraćaja, kao i na osnovu pritužbi velikog broja građana.

Bonus video: