Porodica Raonić ponosna na Miloševe uspjehe

"Miloš je već nastupao za Kanadu u Dejvis kupu, a zbog podrške zadnjih tri i po godine, ima moralnu obavezu da za sada nastupa za Kanadu u Dejvis kupu. Kasnije je sve moguće"
466 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2011. 20:07h

Za sve što postiže jedan od najperspektivnijih mladih tenisera, Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić, trenutno 37. teniser svijeta, sigurno je velikim dijelom zaslužna i njegova porodica.

Otac poznatog tenisera je radio na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici kada je dobio stipendiju "Industrijal Risrč" od kanadskog Ministarstva za nauku.

Porodica se odlučila da pođe na par godina za Kanadu, kada je Miloš imao tri godine.

Nakon 1999. privremeni boravak se pretvorio u stalni. Miloševa sestra Jelena i brat Momir su se vratili u Crnu Goru, a, kako navodi Dušan, i Vesna i on planiraju povratak.

"Miloš je već nastupao za Kanadu u Dejvis kupu, a zbog podrške zadnjih tri i po godine, ima moralnu obavezu da za sada nastupa za Kanadu u Dejvis kupu. Kasnije je sve moguće", rekao je Milošev otac o mogućem nastupu njegovog sina za Crnu Goru.

Miloševa sestra Jelena kaže da je proteklih šest mjeseci bila u Torontu, gdje su dosta vremena proveli zajedno, a ispratila je i njegovo finale u Memfisu.

"Naši roditelji, brat i ja kad god je moguće pokušavamo da ga pratimo na turnire. Miloš svake godine dolazi u Crnu Goru. Kao mlađi, dolazio je na duže ljeti, međutim sada, zbog obaveza, ti boravci su sve kraći. Sada očekujem da će češće dolaziti, posebno zbog svojih najmlađih obožavatelja sestrične Eme i sestrića Davida", kazala je Miloševa sestra, Jelena.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: