RTV Pljevlja: Bez partija ako nema plata

Zaposleni su krajem prošle godine mjesec i po štrajkovali zbog neisplaćenih zarada za pet mjeseci. Štrajk su prekinuli 1. januara, iako im nijesu isplaćene zaostale plate
0 komentar(a)
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 31.03.2018. 18:10h

Zaposleni u RTV Pljevlja zatražili su juče da im se do 20. aprila isplate dvije zaostale zarade, a do 5. maja i treća, zaprijetivši da u suprotnom neće poštovati izborna pravila o predstavljanju učesnika predstojećih lokalnih izbora.

Traže od članova Savjeta RTV da podnesu ostavke jer, kako navode, nijesu ništa uradili kako bi se poboljšala materijalna situacija zaposlenih kojima se duguje pet zarada.

“Očigledno da sadašnji sastav Savjeta LJE RT Pljevlja nema autoritet, a ni znanje, da omogući normalan rad i mogućnost zaposlenima da normalno žive od svog rada”, piše u pismu koje je Savjetu uputila Sindikalna organizacija čiji je predsjednik Edin Zuković.

Od Savjeta traže i odgovor - zašto RTV nije tužio osnivača, Opštinu Pljevlja, “koja svoju obavezu vraćanja kredita prebacuje na grbaču zapolenih”.

“Takođe vas pitamo da li ste možda tražili od Poreske uprave odgovor zbog čega se selektivno primjenjuju poreska pravila, jer je makar jednom mjesečno Poreska uprava blokira naš račun zbog neizmirenih poreskih obaveza, a ‘Vektra Jakić’, koja je prema zvaničnim podacima Poreske uprave samo za koncesije dužna 1,4 miliona eura, radi nesmetano”.

Zaposleni su krajem prošle godine mjesec i po štrajkovali zbog neisplaćenih zarada za pet mjeseci. Štrajk su prekinuli 1. januara, iako im nijesu isplaćene zaostale plate.

Bonus video: