Dušaj: Štićenici Zavoda "Komanski most" nikada više neće biti vezivani

O nestaloj djeci sam saznao iz novina, kasnije su mi ovdje to ispričali. Nijesam kontaktirao vrhovnu državnu tužiteljku...
210 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2011. 08:10h

Aktuelni direktor Zavoda Komanski most Vaselj Dušaj saznao je za nestanak dvoje djece iz te ustanove tokom protekle decenije iz medija, ali i iz priča zaposlenih, nakon što je prije pola godine stupio na dužnost.

Dušaj, koji je za šefa Komanskom mosta došao umjesto višedecenijskog direktora mr Vuka Mirkovića, kazao je da korisnici usluga te ustanove nikada više neće biti vezivani, niti da će dozvoliti da zaposleni na njih dignu ruku, zbog čega je u dva paviljona postavljen i video nadzor. On je kazao i da Komanski most, iako je bilo nagovještaja, neće biti zatvoren dok god ima onih kojima je potreban.

Snimak iz 2004. godine, na kojem se vidi da je jedan štićenik vezan (FOTO: Boris Pejović)

“O nestaloj djeci sam znao iz novina, kasnije su mi ovdje to ispričali. Nijesam kontaktirao vrhovnu državnu tužiteljku Ranku Čarapić, niti od nje tražio informacije. Smatram da svaki organ treba da radi svoj posao, a ja kao direktor nemam nadležnost da se bavim time”, kazao je Dušaj.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: