Veljović: Crnogorska stopa kriminala među najnižim u Evropi

Stopa kriminala u Crnoj Gori smanjena je na 11,3 i jedna je od najnižih u Evropi, saopštio je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 19:34h

Veljović je, na sastanku sa predsjednikom Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Draganom Radonjićem, kazao i da je obim kriminaliteta, odnosno krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, u prošloj godini manji za 13,7 odsto, a na petogodišnjem nivou za 27 odsto.

“Veljović je predsjednika i članove Savjeta upoznao sa bezbjednosnom situacijom, koja je u kontinuitetu stabilna, i veoma dobrim radnim rezultatima postignutim u prošloj godini”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je u oblasti javnog reda i mira u prošloj godini registrovano 1.944 prekršaja ili 11,6 odsto manje u odnosu na 2009. godinu.

“Nije bilo prekršaja u većem obimu, odnosno prekršaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana ili koji bi uticali na ukupno stanje bezbjednosti. Kada je u pitanju oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima, registrovano je 9.138 saobraćajnih nezgoda, što je za 9,6 odsto manje nego u 2009. godini”, navode iz Uprave policije.

Zeković: Poboljšani uslovi u pritvoru

“Radonjić je kazao da Upravu policije i Savjet za građansku kontrolu rada policije smatra partnerima, koji pred sobom imaju zadatke na kojima treba da zajedno rade, izdvajajući pritom aktivnosti policije u procesu integracija i reformi i zaštitu ličnog integriteta građana i njihovih prava”, dodaje se u saopštenju.

Član Savjeta Aleksandar Zeković uvjeren je da je povećanju povjerenja građana u rad Uprave policije, pored profesionalnosti i postugnutih rezultata, doprinijela i saradnja policijske organizacije sa Savjetom.

"Kao primjer napretka u radu i uslovima sprovođenja zakonskih mjera, Zeković je izdvojio poboljšanje uslova u pritvorskim prostorijama u područnim jedinicama policije, rekavši da su u nekim organizacionim jedinicama na terenu uslovi za boravak zadržanih lica bolji nego u nekim savremenim evropskim zemljama”, kazali su iz Uprave.

Predsjednik Etičkog Odbora Uprave policije Sead Frljučkić je predsjednika i članove Savjeta upoznao sa radom tog tijela, inicirajući susret između člaova Savjeta i Etičkog odbora, radi ostvarivanja još intenzivnije komunikacije.

Bonus video: