Crna Gora šalje 100.000 eura Japanu

Vlada je odlučila da uputi i tri hiljade ćebadi i 1,5 hiljada kišnih kabanica, koji su u ovom trenutku neophodni za zbrinjavanje ugroženog stanovništva.
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vijesti online
Vlada Crne Gore, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 17.03.2011. 17:43h

Crna Gora će Japanu uputiti 100 hiljada eura pomoći za ublažavanje posljedica razornog zemljotresa i cunamija, odlučeno je na sjednici Vlade, javlja Mina.

"Vlada je odlučila da na ime pomoći izdvoji sredstva od 100 hiljada eura, kao i deset hiljada u ime stanovnika sela Japan u opštini Andrijevica, dok će članovi Vlade dodatno izdvojiti deset odsto svojih mjesečnih zarada za ovu svrhu", saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Vlada je odlučila da uputi i tri hiljade ćebadi i 1,5 hiljada kišnih kabanica, koji su, kako navode, u ovom trenutku neophodni za zbrinjavanje ugroženog stanovništva.

Na sjednici je zaključeno da se sa japanskom stranom procijeni potreba upućivanja crnogorskog tima za spašavanje i specijalnih medicinskih ekipa.

"U dogovoru sa japanskom stranom biće dogovorena i mogućnost rehabilitacije djece iz ugroženih područja u primorskim i planinskim centrima Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Crnogorska Vlada je pozvala građane i kompanije da se, u skladu sa svojim mogućnostima, odazovu pozivu Crvenog krsta Crne Gore za pomoć Japanu.

Bonus video: