Direkcija za javne radove najavila projekte u Plavu

Pokušaće da krajem godine u Gusinju počne izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija Jezerske ulice i izrade planske dokumentacije za obnovu puta od Plava preko Vojnog Sela do Gusinja.
68 pregleda 0 komentar(a)
Plav, Foto: Amil Imbrahimagić
Plav, Foto: Amil Imbrahimagić
Ažurirano: 17.03.2011. 18:01h

Direktor Direkcije za javne radove Zdravko Živković najavio je u Plavu da će pokušati da krajem godine u Gusinju počne izgradnja sportske dvorane, da je planirana rekonstrukcija Jezerske ulice, i početak izrade planske dokumentacije za obnovu puta od Plava preko Vojnog Sela do Gusinja.

„Dvorana u Gusinju biće slična projektu koji smo radili u Plavu, i biće zadovoljavajućih kapaciteta, jer bi služila školi u Gusinju, mladim sportistima, ali i građanima za razne manifestacije. Ove godine ćemo napraviti glavni projekat, a krajem godine pokušaćemo da počnemo sa radovima. Ako ne budemo uspjeli, sigurno je da će radovi početi naredne godine. Ipak, moje su prognoze da će čitav posao oko projekta trajati pola godine, a ukoliko nam vrijeme dozvoli, počećemo i gradnju”, rekao je Živković.

Rekonstrukcija puta Plava-Vojnog Sela-Gusinja.

U razgovoru sa gradonačelnikom Skenderom Šarkinovićem najavio je potpunu rekonstrukciju puta od Plava preko Vojnog Sela do Gusinja.

“Tim projektom zaokružićemo Plavsko jezero saobraćajnicama, a pored saobraćajnice koja će biti proširena uradićemo kompletnu prateću infrastrukturu sa dodatnim pješačkim i biciklističkim stazama. Put je dug oko 12 kilometara. Vrijednost projekta će preći milion i po eura. U ovoj godini nam je važno da zatvorimo projektnu dokumentaciju i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i da ga počnemo fazno realizovati u narednoj godini”, rekao je Živković i najavio skori početak sanacije Jezerske ulice u Plavu dužine 400 metara i jedan kraj dužine 150 metara. Početkom naredne nedjelje biće izabran izvođač radova.

Rekonstrukcija oštećenog u poplavama

U saradnji sa evropskom Investicionom bankom biće realizovani i projekti sanacije lokalnih infrastrukturnih objekata, oštećenih u nedavnim poplavama.

„Za to će Plav dobiti 850.000 eura. S obzirom na to da novac nećemo imati kompletan, mi iz Direkcije ćemo sa lokalnom upravom i članovima evropske Investicione banke odrediti prioritete za ovu i narednu godinu. Smatram da je to most na Limu u mjestu Novšiće, gdje smo već ušli u izradu projektne dokumentacije. Projekti su u vezi sa sanacijom oštećenih lokalnih puteva, uređenjem korita rijeka Grnčar , Murinske i druge, ali i sanacijom oštećenih mostova u Dragijama, Hotima, Murinskoj i Veličkoj rijeci“, kazao je Živković.

U saradnji sa evropskom Investicionom bankom biće popravljeni objekti oštećeni u poplavama, za šta će Plav dobiti 850.000 eura

Bonus video: