Otac teško povrijeđenog Smailja, tri godine čeka sud

Smailj Ajkunić koji sada ima 14 godina, kobnog dana se bezbrižno igrao žmurke sa drugom Aleksom Adžovićem kada je na njih pala betonska ploča.
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 19:04h

Dječak Smailj Ajkunić, koji je prije tri godine povrijeđen prilikom rušenja prodavnice „Aljo Hot” na Koniku, kako kaže njegov otac Behim Ajkunić, od tada ima velike zdravstvene probleme.

Smailj Ajkunić koji sada ima 14 godina, kobnog dana se igrao žmurke sa drugom Aleksom Adžovićem kada je na njih pala betonska ploča.

"Djeca su se ranije često igrala u komšiluku, dok tog dana nisu ušla u napuštenu prodavnicu ”Aljo Hot” da igraju žmurke, ne sluteći šta će im se desiti. Po nalogu Građevinske inspekcije radnici privatne firme „Vinograd kompani” bagerima su rušili nekadašnju prodavnicu. Bager je u tim trenucima počeo da ruši prodavnicu, nakon čega je betonski plafon pao na djecu", rekao je Behim.

"Ploča je poklopila mog sina koji je zadobio teške povrede glave i grudnog koša, dok je više sreće imao njegov drug Aleksa Ađžović kojem je beton polomio desnu nogu".

"Ne mogu ni do toaleta da odem, ili da Smailja pustim ispred kuće jer se komšije žale da je agresivan, hvata ih za vrat i gađa kamenjem. Jednom je uzeo sjekiru i prerezao četiri prsta sebi", kaže vidno uzrujani Behim, dodajući da se plaši za živote njega i djece s obzirom na to da je njegov sin potpuno van sebe

Behim je kazao da mu je dijete jedva spašeno, ali kako se kasnije ispostavilo sa velikim zdravstvenim problemima.

Ajkunić: Postao je težak psihički bolesnik

Aleksa je prošao s manjim povredama, ali te sreće nije bio Smailj koji je, kako njegov otac Behim navodi, od tada postao težak psihički bolesnik.

"Poslije nesreće je deset dana bio u šok sobi, nakon čega su ga pustili na kućno liječenje. Tada smo počeli da primjećujemo da sa djetetom nešto nije u redu. Agresivan je i ne zna za sebe", istakao je Ajkunić.

Smailj od nesreće, kaže njegov otac, uz psihičke probleme ima i epilepsiju kao i napade kočenja koji su učestali, po nekoliko puta na dan.

Behim navodi da sa djecom živi od socijalne pomoći.

"Svaki mjesec od socijalnog dobijemo po 170 eura. Da bih liječio dijete, prodao sam dio i onako male kuće ili bolje rečeno barake. Niko se ne okreće da pomogne. Ne znam kako kraj s krajem da povežem", kazao je Behim.

Zbog problema koje ima, Behim je tužio građevinskog inspektora Vladana Juretića, koji je kako Ajkunić tvrdi glavni krivac za njegovu nesreću.

"Već skoro tri godine sud samo odugovlači sa presudom. Novac bi mi pomogao da preživim s djecom, ali nema ga. Od Glavnog grada sam nakon nesreće dobio 3.500 eura", navodi Behim, ističući da novac ne može platiti nesreću koja ga je zadesila.

Dječak postao agresivan

Behim Ajkunić koji živi sam sa četvoro djece u baraci na Koniku, jer ga je ostavila žena kad je vidjela da je dijete bolesno, ima velike probleme da sačuva živote zdrave djece.

"Ne mogu ni do toaleta da odem, ili da Smailja pustim ispred kuće jer se komšije žale da je agresivan, hvata ih za vrat i gađa kamenjem. Jednom je uzeo sjekiru i prerezao četiri prsta sebi", kaže vidno uzrujani Behim, dodajući da se plaši za živote njega i djece s obzirom na to da je njegov sin potpuno van sebe.

Slučaj koji se skoro tri godine još ne rješava na sudu Behima košta živaca, kako kaže ruke su mu vezane a i šta on ovako siromašan može učiniti.

"S obzirom na to da nemam novca ne mogu platiti advokata. Ali trenutno na mom slučaju radi advokatica Jelena Nikić koja je prihvatila slučaj uz nadoknadu od 10 odsto, ako dobije spor", navodi Ajkunić.

Dodaje da su sada na mjestu gdje se nalazila prodavnica, zgrade koje, kako kaže Behim, vlasnicima donose veliki prihod.

Bonus video: