Zapaljen potporni zid na putu prema Mojkovcu

Neobična građevina predstavljala je veoma kvalitetnu zaštitu puta od usovi koje su se obrušavale na kolovoz.
274 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 13:30h

Potporni zid na putu koji od velikog mosta na Tari vodi prema Mojkovcu, kod Četvrtog logora, je zapaljen. Neobična građevina od po 5 kamionskig guma postavljenih jedna na drugu, a onda niz dug oko 30 metara predstavljali su veoma kvalitetnu zaštitu puta od usovi koje su se obrušavale na kolovoz.

Na mjesto požara i gust dim u 05,15 časova, po kišovitom vremenu, naišao je Kolašinac Stevo Nišavić, distributer štampe u "S presu" nakon čega je obaviještena policija i vatrogasci u Žabljaku i odgovorni u "Crnagoraputu". Njhova intervencija bila je brza, ali bez mnogo pomoći jer su gume uglavnom izgorjele i više ne mogu služiti namjeni.

Šef stacionara "Crnagoraputa" u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da ne može pretpostaviti motive niti izvršioce ovog vandalskog čina koji je svoj neuspješni početak imao 6. januara ove godine, ali su tada putari uspjeli na vrijeme da ugase zapaljene gume.

"Prije 20 godina neko su u našem preduzeću dosjetio i od neupotrebljivih kamionskih guma napravio potporni zid. Kako bi to bilo stabilnije unutrašnjost je napunjena materijalom. Svih ovih godina takav zid predstavljao je veoma kvalitetnu zaštitu za oko 30 metara puta na koji se, zbog geoloških karakteristika, uvijek obrušavalo kamenje i drugi materijal. To rješenje i dalje je omogućavalo potpunu bezbjednost u saobraćaju ali je to nekome smetalo", kazao je Anđelić i dodao da se odmah mora na odgovarajući način pristupiti gradnji drugog potpornog zida jer se saobraćaj mora odvijati bezbjedno.

Galerija

Bonus video: