Geronto domaćice u Bijelom Polju vraćaju se na posao

Obradović je kazao da je veoma značajno što će tim projektom, čiju će trećinu finansirati Biro rada, a ostatak lokalna uprava, biti upošljeno 12 do 14 geronto domaćica.
161 pregleda 0 komentar(a)
geronto domaćica, Foto: Vesko Belojević
geronto domaćica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.03.2011. 11:21h

Projekat “Briga o starima“ u Bijelom Polju nastaviće se od idućeg mjeseca, ali će za veći dio njegove realizacije biti odgovorna lokalna samouprava, najavio je potpredsjednik Opštine Radovan Obradović.

Obradović je kazao da je veoma značajno što će tim projektom, čiju će trećinu finansirati Biro rada, a ostatak lokalna uprava, biti upošljeno 12 do 14 geronto domaćica i što će biti riješen problem staranja za oko 70 korisnika.

“Očekujemo da do kraja mjeseca potpišemo sporazum sa lokalnim Biroom rada, nakon čega će geronto domaćice ponovo početi da obilaze stare. Detalji tog projekta biće definisani sporazumom. Pokušali smo preko “Karitasa“ da obezbijedimo trećinu sredstava za nastavak projekta, ali nijesmo uspjeli, tako da je glavni teret pao na Opštinu”, kazao je Obradović.

Geronto domaćica Sanela Ramović, u ime koleginica, kazala je da su u pitanje dovedene i njihove i egzistencije onih kojima su pružale usluge, jer se radi o osobama slabog zdravstvenog stanja, teže pokretljivim, sa teškoćama u održavanju domaćinstava i u stanju su potrebe za pomoći drugr osobe.

Bjelopoljski korisnici projekta ranije su uputili peticiju lokalnoj upravi zbog toga što je u tom gradu sve više staračkih domaćinstava čiji su članovi bolesni, nepokretni ili se teško kreću.

Bonus video: