Radunović: Nemojte nositi ni čokoladu, ni sok, ni bocu pića

Reformom na primarnom nivou zdravstvene zaštite, je smanjena potrošnja ljekova, čekanje u ordinacijama, te povećan broj građana koji su zadovoljni reformom
0 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Radunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.03.2011. 18:30h

Komentarišući nedavno objavljene rezultate istraživanja o korupciji u zdravstvu, ministar zdravlja Miodrag Radunović je kazao da je ono pomoglo da se identifikuju najslabije tačke i poručio da će aktivnosti na sprječavanju korupcije biti nastavljene.

"Nemojte nositi ništa u zdravstvene ustanove, ni čokoladu, ni sok, ni bocu pića. Nemojte ni to da donosite, usluge su plaćene od Fonda za zdravstvo", poručio je Radunović.

On je, na pitanje poslanika Fahrudina Adrovića, da li je zdravstveni sistem spreman za transplataciju bubrega u KC Crne Gore, kazao da taj problem zahtijeva pažnju društva i angažovanje stručnih osoba.

Radunović smatra da u Crnoj Gori, nakon normativnog uređenja, treba razviti mrežu donora i stvoriti uslove u KC za transplataciju.

On smatra i da KC može odgovoriti izazovu, ali da je neophodno stvoriti uslove i stručne timove.

Radunović je, povodom rezultata reforme na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kazao da je smanjena potrošnja ljekova, čekanje u ordinacijama, kao i da je ostvaren pozitivan trend u konsultacijama kod izabranih doktora i povećan broj građana koji su zadovoljni reformom.

Prosječno vrijeme čekanja na pregled je, kako je kazao 23 minuta, a trajanje pregleda 13 minuta.

Bonus video: