Dr Nikolić u Srbiji samo specijalista opšte hirurgije

Nikolić licencu subspecijaliste može dobiti ukoliko nostrifikuje dokaze o stepenu obrazovanja iz inostanstva ili završi subspecijalizaciju kardiohirrugije na nekom od srpskih fakulteta
110 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar NikoliĆ, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandar NikoliĆ, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.03.2011. 14:02h

Upravni odbor (UO) Ljekarske komore Srbije (LJKS) stavio je van snage rješenje o ispunjenosti uslova za dobijanje licence subspecijaliste kardiohirurga doktoru Aleksandru Nikoliću i poručio da on u Srbiji može dobiti samo licencu za specijalistu opšte hirurgije.

Direktor LJKS Tatjana Radosavljević je rekla da je Upravni odbor LjKS, na osnovu svih analiza i dokaza u vezi sa licencom Nikolića i njegovim zvanjem subspecijaliste u Srbiji, konstatovao da nijesu ispunjeni zakonski i uslovi pravilnika kojim je to regulisano.

On u Srbiji nema tu licencu, ali to ne znači da tu licencu nema i u Crnoj Gori ili Makedoniji.

Ona je objasnila da Nikolić licencu subspecijaliste može dobiti samo ukoliko u međuvremenu nostrifikuje svoje dokaze o stepenu obrazovanja iz inostanstva ili završi subspecijalizaciju kardiohirrugije na nekom od srpskih fakulteta.

"Nikolić u Srbiji u ovom momentu nema licencu specijaliste kardiohorurgije, ali svaka država ima svoja pravila igre. On u Srbiji nema tu licencu, ali to ne znači da tu licencu nema i u Crnoj Gori ili Makedoniji", kazala je ona.

LJKS nikada nije izdala licencu Nikoliću

Radosavljević je rekla da je odluka UO u skladu sa zakonom s obzirom da je izdavanje licenci i njihov tačnost dio povjerenog posla koji LJKS obavalja umjesto države.

Nikolić je ranije demantovao informacije da je na nezakonit način dobio licencu LjKS.

"Ali ćemo izdati licencu za specijalistu opšte hirurgije i o tome ćemo obavijestiti doktora Nikolića", kazala je Radosavljević.

Nikolić je ranije demantovao informacije da je na nezakonit način dobio licencu LjKS.

"Odgovorno tvrdim da licenca nije falsifikovana, već mi izdata na osnovu priložene dokumentacije. Licenca je izdata u decembru prošle godine od LJKS, po zakonitoj proceduri i u skladu sa Statutom i kodeksom te komore", kazao je Nikolić.

IZ KCCG je saopšteno da Nikolić u formalnom smislu ispunjava sve uslove za rad specijaliste kardiohirurga u toj instituciji.

Bonus video: