Na obali Zete građani napravili nekoliko divljih deponija

Kako su kazali građani, osim što se uništavaju rijeka i obala, na tim mjestima peca i veliki broj ribolovaca.
83 pregleda 0 komentar(a)
deponija, Foto: Jelena Jovanović
deponija, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 13.03.2011. 16:16h

Na obali rijeke Zete, iznad glavne gradske plaže, nalazi se deponija smeća koju su napravili nesavjesni građani jer su na to mjesto bacali otpad.

Plaža je prepuna smeća, limenki, djelova namještaja, kućanskih aparata, a ništa bolja situacija nije ni sa donje strane mosta.

Nepunih 200 metara od te deponije je još jedna gomila smeća koja se iz dana u dan povećava. Revoltirani situacijom u centru grada, “Vijestima” su se obratili stanovnici Danilovgrada koji apeluju na nadležne da deponije što prije uklone.

Kako su kazali građani, osim što se uništavaju rijeka i obala, na tim mjestima peca i veliki broj ribolovaca, a nije ni mali broj onih koji se ljeti na toj plaži kupaju i sunčaju. Građani su, kažu, zbog smeća u strahu od zaraze.

Niko ga nije obavijestio

Rukovodilac komunalnih poslova u Javno komunalnom zanatskom preduzeću Danilovgrad, Vukomir Golubović, kazao je da ih, “osim reportera 'Vijesti', niko do sada nije obavijestio da postoji deponija iznad centralne gradske plaže”.

“Uvijek nakon čišćenja nastane nova koju naprave odlaganjem smeća van mjesta koje je za to namijenjeno”, rekao je Golubović

Golubović je potvrdio da su o postojanju druge deponije, sa donje strane mosta, upoznati ranije.

“Bez obzira na to, svjesni smo da je uklanjanje divljih deponija obavezno i da se mora nešto preduzeti. Ovih dana radnici koji rade na održavanju čistoće angažovani su na obrezivanju zelenila u užem gradskom jezgru i na održavanju gradskog groblja.

Načelnik Komunalne policije Danilovgrada Zdravko Đurović rekao je “Vijestima” da je taj problem u nadležnosti JKZP

Taj posao je neodložan, ali ćemo odmah po završetku uređivanja preduzeti nešto, odnosno organizovaćemo akciju čišćenja obale Zete i uklanjanja deponija, s tim što očekujemo podršku građana”, kazao je Golubović.

On je skrenuo pažnju nesavjesnim građanima, “koji prave ove i ovakve divlje deponije”, da to ubuduće ne rade.

“Uvijek nakon čišćenja nastane nova koju naprave odlaganjem smeća van mjesta koje je za to namijenjeno”, rekao je Golubović.

Načelnik Komunalne policije Danilovgrada Zdravko Đurović rekao je “Vijestima” da je taj problem u nadležnosti JKZP i da bi oni trebalo što prije da preduzmu mjere da se deponije uklone.

Bonus video: