Mijanović: Zauzećemo jasan stav nakon zvaničnih rezultata

Uprava KCCG je, kako je navela, u posljedne četiri godine, primila samo pet prijava o mogućoj korupciji.
0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.03.2011. 18:55h

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) će, nakon dobijanja zvaničnih rezultata istraživanja Ocjena integriteta zdravstvenog sistema, zauzeti jasan stav i preduzeti mjere u suzbijanju korupcije, saopštila je direktor te javne zdravstvene ustanove, Olivera Mijanović, javlja MINA.

Istraživanje, koje je sproveo Centar za ekonomski razvoj i preduzetništvo (CEED), pokazalo je da je najveći procenat bolničkih pacijenata dao novac zaposlenima u Opštoj bolnici na Cetinju i Beranama, kao i u KCCG.

Miljanović je agenciji MINA kazala da joj je poznato da je sprovedeno istraživanje o korupciji u zdravstvu u Crnoj Gori, koje je finasiralo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa UNDP-em, uz ekspertsku pomoć Svjetske zdravstvene organizacije.

''Rezultate istraživanja saznali smo iz medija, ali smo obaviješteni da će Ministarstvo zdravlja organizovati sastanak sa svim direktorima javnih zdravstvenih ustanova na kojima će biti predstavljeni ti rezultati'', rekla je ona.

Prema njenim riječima, informacije objavljene u medijima zahtijevaju punu pažnju svih u okviru sistema zdravstva, ali i saradnju sa svim relevantnim institucijama sistema.

''Nakon dobijanja zvaničnih rezultata istraživanja, zauzećemo jasan stav i preduzeti mjere u suzbijanju te devijantne pojave u društvu'', kazala je Mijanović.

Uprava KCCG je, kako je navela, u posljedne četiri godine, primila samo pet prijava o mogućoj korupciji.

Bonus video: