13 porodica u socijalnoj zgradi na Koniku i dalje u mraku

Od ukupno 28 porodica koje žive u socijalnoj zgradi na Koniku, 15 je potpisalo protokol o plaćanju duga za struju na 36 mjesečnih rata uz tekući mjesečni račun.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 16:27h

Od ukupno 28 porodica koje žive u socijalnoj zgradi kod vrtića „Jelena Ćetković” na Koniku, 15 je juče u Snabdijevanju potpisalo protokol o plaćanju duga za struju na 36 mjesečnih rata uz tekući mjesečni račun.

Tih 15 porodica je odmah ponovno uključeno na elektro mrežu.

Preostalih 13 porodica i dalje nema struju.

''Porodice, njih 15, od kojih nijesu svi u stanju socijalne potreba potpisali su protokol o plaćanju zaostalih dugova na 36 mjesečnih rata uz tekući račun. Porodice koje se nalaze u lošem materijalnom stanju informisani su u Snabdijevanju da imaju pravo na subvencije i oni su već podnijeli zahtjev za njih'', saopšteno je iz Direkcije za odnose s javnošću Elektrodistribucije.

Kako su naveli 13 porodica i dalje nema struju, neke od njih pokazale su interesovanje za potpisivanje protokola o plaćanju u ratama, dok ima i onih koji se uopšte nijesu interesovali za način plaćanja zaostalih dugovanja.

''Od 13 porodica koje i dalje nemaju struju, nekoliko njih je pokazalo interesovanje za potpisivanje protokola o plaćanju, ali ima i onih koji se do juče uopšte nijesu pojavili u prostorijama Snabdijevanja'', rekli su u Direkciji.

Praksa koju Elektrodistribucija sprovodi dva -tri mjeseca sa potrošačima koji imaju zaostala dugovanja za struju je da ista mogu da plate na 18 mjesečnih rata bez učešća, ali ljudima iz pomenute zgrade zbog teške materijalne situacije učinjen je ustupak da dugovanja izmire u većem broju rata od predviđenog.

Iz Direkcije ističu da je obezbjeđenje i dalje prisutno ispred zgrade isključivo zbog bezbjednosnih razloga, kako bi se izbjegle povrede koje bi mogle ugroziti život, u slučaju samoinicijativnog pokušaja priključenja struje.

Bonus video: