Sportisti najbolji na humanitarnom turniru za Duška Šiljka

Aktivisti civilnog sektora, koji su prvu utakmicu izgubili od ekipe sportista, za treće mjesto savladali su ekipu političara, koje su prvobitno pobijedili novinari
155 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šiljak turnir, Foto: Sloboda
Duško Šiljak turnir, Foto: Sloboda
Ažurirano: 01.04.2018. 17:09h
Novinari, sportisti, aktivisti NVO sektora i političari igrali su danas za novinara Duška Šiljka, kom je za transplataciju bubrega neophodno 60.000 eura.

Šiljak je na listi za transplantaciju od 2012. godine i nijednom nije tražio pomoć. O njegovom problemu javnost je obavijestila Socijalistička narodna partija (SNP), u kojoj je Šiljak zaposlen u računarskom centru.

Na humanitarnom turniru u malom fudbalu, odigranom u SC Vuk u Maslinama, prvo mjesto pripalo je ekipi sportista, koji su na penale dobili drugoplasiranu novinarsku ekipu.

Aktivisti civilnog sektora, koji su prvu utakmicu izgubili od ekipe sportista, za treće mjesto savladali su ekipu političara, koje su prvobitno pobijedili novinari.

Sportiste su predstavljali Saša Suvo Ivanović, Bato Barac, Viktor i Kosta Trenevski, Dejan Peković, Vesko Miličković i skijaš Tarik Hadžić. U ekipi političara igrali su predsjednički kandidat Mladen Bojanić, gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić, Vasilije Lalošević, Darko Stojanović i Bogdan Božović - svi iz SNP, Dženan Kolić iz Demokrata, Mirko Stanić iz Socijaldemokratske partije, Mileta Radovanić iz Građanskog pokreta URA i Dušan Slijepčević iz Ujedinjene Crne Gore.

Za NVO sektor igrali su Boris Raonić, Milan Radović, Velibor Vuković, Dražen Rajković, Elvis Beriša, Veselin Bajčeta, Serđan Baftijari, Michal Spevak, Aleksandar Šipčić, Aleksandar Obradović i Saša Mijović. Novinari su bili najbrojniji, u njihovoj ekipi bili su Saša Stevanić, Bojan Kalezić i Marko Mihaljević iz "Slobode”, Milenko Miško Jovanović (Barski portal), Rajka Raičević i Milan Sekulović iz “Dana”, Dražen Živković iz portala “Borba”, Svetlana Đokić iz TV Vijesti, Tina Popović, Savo Prelević, Olivera Lakić, Jelena Jovanović i Ivan Čađenović iz ND Vijesti, Matija Milačić sa Televizije 777, Nemanja Živaljević iz portala FOS medija, Aleksandar Babić sa Prva TV i novinarka Nevenka Bošković-Ćirović.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Dušku da ode na transplantaciju bubrega mogu to učiniti uplatom na način: CKB Banka Podgorica; broj žiro računa 510-2611973213020-07. Primalac Duško Šiljak, sa naznakom “Za pomoć u liječenju”. Devizni račun za uplate iz inostranstva: Swift adresa - CKBCMEPG, Iban: ME25510261197321302007.

Bonus video: