Dom starih predlaže direktora, 5 dana od tužbe protiv Numanovića

Predlog da se izabere direktor došao je samo nekoliko dana od tužbe protiv vd direktorke Mijuškovićeve i ministra Numanovića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2011. 13:48h

Upravni odbor JU Starački dom u Bijelom Polju odlučio je da za direktora te ustanove predloži dr Besima Kadića, nakon završenog konkursa na koji se prijavilo pet kandidata.

Predlog je proslijeđen Ministarstvu rada i socijalnog staranja koje treba da verifikuje odluku UO, tako da će o predlogu odlučivati ministar Suad Numanović koji se prije nekoliko dana našao u centru afere vezane za zapošljavanje u tom Domu.

V.D. direktora u Domu je Numanovića zamjenica Snežana Mijušković, a nju je kao i ministra, tužio bjelopoljac Admir Šabotić koji tvrdi da je nepravedno odbijen na konkursu za posao.

Starački dom je počeo sa radom u oktobru prošle godine i od tada je Mijuškovićeva na čelu. Predlog da se izabere direktor došao je samo nekoliko dana od tužbe protiv Mijuškovićeve i Numanovića.

Numanović je negirao da je učestvovao u zapošljavanju članova bliske porodice u toj instituciji - brata, dvije snahe, dva zeta i dva bliska rođaka

Šabotić tvrdi da je odbijen na konkursu za posao u Domu, zato što je Numanović tamo zaposlio bliske rođake.

Šabotić kaže da je jedan od nekoliko stotina obespravljenih kandidata za prijem u radni odnos.

U krivičnoj prijavi, Šabotić tvrdi da je povrijeđena ravnopravnosti pri zapošljavanju, te da su na konkursu primljeni oni koji nisu ni učestovali u njemu.

Numanović je negirao da je učestvovao u zapošljavanju članova bliske porodice u toj instituciji - brata, dvije snahe, dva zeta i dva bliska rođaka.

Predloženi kandidat za direktora, dr Besim Kadić je specijalista opšte medicine i ljekar u Hitnoj službi u Bijelom Polju.

Bonus video: