Nestanak struje odložio sjednicu u Golubovcima i otvorio pitanje: Gdje je agregat?

Postojala je najava da će jedan dio Zete biti bez struje, ali to ne može biti opravdanje zašto se nijesu stvorili uslovi da se sjednica održi
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 16:14h

Četvrta redovna sjednica Skupštine gradske opštine Golubovci, koja je trebalo da bude održana danas, odložena je zbog nestanka struje, za ponedjeljak u 10 časova.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić je odlaganje sjednice obrazložio time da u GO nijesu znali da je najavljen nestanak struje do 14 časova, te da su pokušali da se dogovore sa Elektrodistribucijom, ali da nije postojala mogućnost da se struja obezbijedi do 14 časova.

Znam da je postojala najava da će jedan dio Zete biti bez struje, ali to ne može biti opravdanje zašto se nijesu stvorili uslovi da se sjednica održi. Kao što možete vidjeti u finansijskom planu postoji stavka, kojom je za agregat, koji bi trebalo da napaja cijelo ovo područje, namijenjeno 20.000 eura

Predsjednik odborničkog kluba SNP Milan Knežević smatra da je odlaganje sjednice još jedna potvrda u kakvim uslovima funkcioniše gradska opština Golubovci i kompletno zetsko područje.

"Znam da je postojala najava da će jedan dio Zete biti bez struje, ali to ne može biti opravdanje zašto se nijesu stvorili uslovi da se sjednica održi. Kao što možete vidjeti u finansijskom planu postoji stavka, kojom je za agregat, koji bi trebalo da napaja cijelo ovo područje, namijenjeno 20.000 eura", kazao je Knežević.

Slika i prilika odnosa prema GO Golubovci

On je kazao da odlaganje sjednice predstavlja sliku i priliku funkcionisanja gradske opštine i kakav odnos prema GO ima Glavni grad i svih koji treba da obezbijede normalno funkcionisanje područja ove opštine.

Kao čelnici GO, morali bi da se informišu o pitanjima vezanim za rad Skupštine i da obezbijede uslove rada, da funkcioniše onako kako pravilnik propisuje

"To je još jedan pokazatelj da na osnovnim stvarima uvažena gospoda iz vrha DPS-a i SDP-a pokleknu. Kao čelnici GO, morali bi da se informišu o pitanjima vezanim za rad Skupštine i da obezbijede uslove rada, da funkcioniše onako kako pravilnik propisuje", rekao je Brajović.

On se pita da li je moguće da skupštinski dom nije odrađen profesionalno, sa agregatom koji će raditi kada zatreba.

Planirane rasprave o finansijama, šteti od poplava...

Na dnevnom redu sjednicie trebalo je da se nađe pet tačaka. Prva tačka trebalo je da bude Predlog Odluke o Finansijskom planu Gradske opštine Golubovci za 2011.godinu, a druga Predlog Programa rada Skupštine za 2011.godinu.

Treća tačka o kojoj su odbornici trebali raspravljati je Informacija o procjeni materijalne štete i sprovedenim mjerama na sanaciji posljedica od poplava u novembru i decembru 2010.godine.

Odbornici su trebali raspravljati i o Predlogu Odluke o pristupanju promjeni Statutarne odluke Gradske opštine Golubovci, u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu i Statuta Glavnog grada.

Bonus video: