Sindikat: Moguće 30 otkaza u Domu zdravlja

U Domu zdravlja Podgorica više od 30 radnika moglo bi ostati bez posla, saopšteno je iz Sindikalne organizacije te zdravstvene ustanove.
79 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja, Foto: Boris Pejović
Dom zdravlja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.03.2011. 12:53h

Sindikatu je, prema riječima predsjednika Novaka Praščevića, iz menadžmenta nagoviješteno da bi otkazi mogli biti podijeljeni narednih dana.

“Do sada nijedan radnik nije dobio rješenje o otkazu, ali nam je nagoviješteno da bi se to moglo desiti narednih dana”, rekao je Praščević agenciji MINA.

On je kazao da se za sada ne zna koliko bi otkaza moglo biti podijeljeno, ali da se pominju više od 30 radnika.

U Sindikatu smatraju da otkazi “nijesu u redu” i da ne postoji višak zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica.

“Posebno se to odnosi na osobe koje imaju rješenje o stalnom zaposlenju, koji su na svojim radnim mjestima, koji su u timovima izabranih doktora i rade već pet, šest i više godina”, rekao je Praščević.

On je najavio da će Sindikat narednih dana sastati sa predstavnicima menadžmenta Doma zdravlja.

Praščević je objasnio da će Sindikat tražiti od menadžementa i Ministarstva zdravlja korekciju, odnosno proširenje sistematizacije koja je urađena 2005. godine, a čije je revizija bila 2008.

Problem smo, kaže on, saopštili ministru zdravlja, granskom Sindikatu zdravstva Crne Gore i opštinskom povjereništvu u Podgorici.

“Animirali smo ministarstvo zdravlja, opštinsko povjereništvo i granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite. Borićemo se svim sindikalnim i zakonskim sredstvima za prava radnika”, poručio je Praščević.

Dom zdravlja Podgorica ima 14 punktova u gradu i 13 seoskih ambulanti.

Bonus video: