Miranović: Univerzitet mora naći nove izvore finansiranja

Trenutni model finansiranja Univerziteta za organizaciju nastave za budžetske studente apsolutno je neprihvatljiv, ocijenio je jedini kandidat za rektora Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović.
0 komentar(a)
predrag miranovic, Foto: Boris Pejović
predrag miranovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.03.2011. 11:59h

Predstavljajući pred Senatom trogodišnji program, aktuelni rektor je najavio da će UCG Vladi ponuditi model koji će toj visokoškolskoj ustanovi „nametnuti više odgovornosti za rezultate svog rada, ali ga istovremeno dovesti u mnogo povoljniju situaciju nego što je sadašnja“.

Ocijenivši da se Univerzitet u narednom periodu „mora više oslanjati na nove izvore finansiranja“, Miranović je istakao da će prilikom izmjena Statuta insistirati na rješenjima koja će omogućiti „fleksibilniju procedutru formiranja instituta i privrednih drustava koja bi se bavili pružanjem ekspertskih usluga“.

On je najavio pokretanje proceduru medjunarodne akreditacije kod Evropske asocijacije univerziteta (EUA).

Miranović je istakao da Univerzitet uspio da obezbijedi podršku države za izgradnju univerzitetske sportske dvorane u Podgorici, kompleksa zgrada fakulteta umjetnosti na Cetinju, kao i zgrade Filološkog fakulteta u Nikšiću.

On je naglasio da je u prethodnih šest godina Univerzitet riješio „najveći dio stambenih pitanja svojih zaposlenih“.

Bonus video: