Žene u Beranama davale krv za 8. mart

Po završetku akcije u prostorijama Društva dobrovovljnih davalaca krvi je organizovan koktel povodom Dana žena.
151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2011. 14:09h

U organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Berane”, a povodom 8. marta, na odjeljenju za transfuziju krvi Opšte bolnice krv je dalo oko 30 žena.

Kako je rekao predsjednik Društva Lazar Anđić, u znak solidarnosti akciju su podržali i članovi Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Rožaja.

On je rekao da je po završetku akcije u prostorijama Društva organizovan koktel povodom Dana žena.

“Podijelili smo prikladne poklone damama koje su dale krv”, rekao je Anđić.

Sa odjeljenja za transfuziju krvi zahvalili su svim ženama koje su dale krv.

I taksisti iz Nikšića i Bileće dali krv

Dobrovoljni davaoci krvi firme „Maxi-taxi“ iz Nikšića odlučili su da jubilej, pet godina postojanja, proslave akcijom davanja krvi.

Akciju su podržali i njihovi prijatelji iz Bileće, pa je sakupljeno 15 jedinica krvi.

„Naše udruženje postoji tri godine i broji 12 članova, što znači da su skoro polovina radnika firme dobrovoljni davaoci.

Pored članova udruženja, krv je dalo i osam dobrovoljnih davalaca iz Bileće sa kojima imamo dobru saradnju. Svake godine organizujemo po tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, a ovo je prva ove godine“, kazala je predsjednica Udruženja dobrovoljnih davala krvi „Maxi-taxi“ Zora Vasiljević.

Dragoljub Šarenac, predsjednik Crvenog krsta Bileće je 127. put dao krv.

„Krv dajem od 1972. godine i nadam se da ću još dugo nastaviti. Želja da pomognem i mogućnost da nekome spasim život je to što mi daje volju da stalno dajem krv. Nijesam nikada vodio evidenciju kome sam dao krv, niti mi je bila bitna nečija zahvalnost, a bilo je i toga. Jedino što mi je bitno je da moja krv pomogne nekome. Volim Nikšić i ovaj narod i ovdje imam dosta rodbine i prijatelja, tako da, kada god možemo, dođemo i damo krv. I Nikšićani dođu u Bileću i tamo daju krv“, kazao je Šarenac.

Ta „izmiješana krv“ još više je zbližila stanovnike Nikšića i Bileće koji su, kako su kazali Vasiljević i Šarenac, uvijek bili bliski i slični.

Među davaocima bila je i jedna dama - Vanja Vujović, medicinska sestra iz Bileće, koja je prvi put dala krv. Ali ne i posljednji, poručila je.

Bonus video: