Radnici Čistoće počeli da uklanjaju otpad kod Cijevne

JP "Čistoća" apeluje da se otpad nakon čišćenja ne odlaže ponovo s obzirom na to da je lokacija u skorije vrijeme jednom čišćena.
0 komentar(a)
Dinoša smeće, Foto: Vlado Otašević
Dinoša smeće, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 03.03.2011. 16:48h

Otpad i životinjski leševi koji se nalaze u blizini rijeke Cijevne kod vinograda AD "Plantaža", zbog kojeg su mještani Dinoše negodovali, radnici "Čistoće" počeli su tek danas da uklanjaju.

Nalog za uklanjanje otpada iz Komunalne policije stigao je u JP "Čistoća" 28. februara.

Goran Pejaković iz Komunalne policije tvrdi da je inspektorka 25. februara uradila kontrolu, sastavila zapisnik i 26. februara je sačinjeno rješenje o uklanjanju otpada.

"Rješenje o uklanjanju otpada je napisano 26. februara, ali zato što je bio vikend rješenje je stiglo u “Čistoću” u ponedjeljak 28. februara. Rok za uklanjane otpada u rješenju je dva dana" naveo je Pejaković.

Portparolka JP "Čistoća" Senada Mulešković je istakla da su ekipe druge smjene počele sa uklanjanjem smeća na pomenutoj lokaciji.

"Rješenje od Komunalne policije je stiglo i naše ekipe su počele sa uklanjanjem otpada. U toku smjene će biti uklonjen samo najkritičniji otpad. U narednom periodu ćemo u dogovoru sa Komunalnom policijom vidjeti da se čitava lokacija sanira" kazala je Mulešković.

Ona je istakla da JP "Čistoća" apeluje da se otpad nakon čišćenja ne odlaže ponovo s obzirom na to da je lokacija u skorije vrijeme jednom čišćena.

Psi nose leševe životinja

Mještanin Dinoše Osman Ljuljanović je rekao da svaki dan kad čuva ovce u blizini smeća primijeti pse koji odnose djelove leševa životinja.

"Prije neki dan sam primijetio više od 20-ak pasa. Oni razbacuju djelove životinja, to znaju i stražari vinograda koji rade ovdje. U proljeće i preko ljeta, psi odmaraju u hladu u vinogradima" istakao je Ljuljanović, dodajući da misli da grožđe nije zdravo, s obzirom na smeće i otpad koji se nalazi u neposrednoj blizini vinograda.

"Romi pale i bacaju smeće i dalje. Do kada će ovako biti, ne znam. Mislim da bi jedan bager mogao za dva ili tri dana ovo očistiti. Kad bi se smeće očistilo morao bi se ovaj teren čuvati kako se ponovo ne bi deponovalo smeće" kazao je Ljuljanović.

Bonus video: