Barani poslije virtuelnog spremni za rad u stvarnom preduzeću

Tokom obuke, polaznici su se rotirali u kadrovskom, finansijskom, te u sektorima marketinga i prodaje i na poziciji izvršnog direktora.
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 13:06h

Podjelom diploma za 16 polaznika, u prostorijama CIPS-a okončan je projekat Virtuelnog preduzeća koji zajedno izvode Zavod za zapošljavanje Crne Gore, podgorički MOC Panmark i slovenački Zavod Papilot.

Protekla tri mjeseca, polaznici sa Biroa rada Bar, pet radnih dana u nedjelji su sa mentorom barske grupe Tanjom Peroč imali četvoročasovnu simulaciju radnog okruženja u tipičnom preduzeću.

Tokom obuke, polaznici su se rotirali u kadrovskom, finansijskom, te u sektorima marketinga i prodaje i na poziciji izvršnog direktora.

"To su sve alati kojima se u EU radi sa nezaposlenima, poslodavci u ovim mladim ljudima dobijaju edukovan kadar koji može odmah da odgovori radnim izazovima u ovih pet sektora. Crna Gora je ušla u projekat virtuelnih preduzeća kojih je sada 8.000 u svijetu" rekla je Rasema Pitić-Suljević iz Papilota.

Tanja Barjaktarević iz Biroa rada Bar istakla je da je ZZCG zadovoljan ovim pilot projektom za ukupno 44 polaznika u Baru, Bijelom Polju i Podgorici od kojih su tokom programa 17 već dobili posao.

Marko Vukčević, direktor barskog “Multiprinta” koji dugo sarađuje na sličnim projektima sa ZZCG priznao je skepsu na početku ovog programa, ali, "odmah se vidjelo da se radi veoma ozbiljno i projekat je maksimalno uspio".

"Naredna tri mjeseca pratićemo polaznike, očekujemo da bude još više zaposlenih. Već sad ima interesovanja za nastavak projekta, i to ne samo u ova tri već i u ostalim gradovima koji imaju biroe rada, a dobili smo i spremne mentore" ukazala je Sanja Vujović iz “Panmarka”.

Ispred polaznika, mentorima i organizatorima su se zahvalile Dragica Zejak i Jelena Medigović-Savović koje su istakle da su teoretska znanja stečena u formalnom obrazovnom procesu u programu veoma uspješno i kvalitetno nadgradile praktičnim saznanjima iz rada preduzeća.

Bonus video: