Brod Sveti Stefan 2 sjutra na Malti, nakon toga kreće za Crnu Goru

U dogovoru predstavnika crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i ruskog Ministarstva za vanredne situacije brod je usmjeren na Maltu.
114 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 01.03.2011. 13:28h

Na putu do Bara, feribot „Sveti Stefan 2“ zastaće na Malti, gdje će iskrcati dio od 405 putnika ukrcanih juče u libijskoj luci Raš Lanuf.

"Feribot, kako očekujemo, pristaje na Maltu u luci Valeta oko 6:00 na insistiranje ruske strane koja je zakupila brod", rečeno je“Vijestima” u menadžmentu AD Barska plovidba.

"Maltežani traže da se obavi direktan transfer sa broda na avione, riječ je o državljanima Ruske Federacije i još nekoliko istočnoevropskih zemalja. Očekujemo da brod isplovi oko 10 sati u srijedu ujutro".

Prema istim navodima, još uvijek se ne može tačno prognozirati kada bi brod mogao pristati u luku Bar, jer se ne zna koliko će dugo trajati boravak na Malti.

Luka Valeta je inače udaljena od Bara 465 nautičkih milja.

Optimistička predviđanja ukazuju da bi, pod uslovom da u ovom dijelu Mediterana bude pogodno vrijeme, te da transfer na Malti bude obavljen bez ikakvih problema, brod mogao biti u Baru već u četvrtak.

“Svetac” je usmjeren na Maltu u dogovoru predstavnika crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Tamo će, kako je navedeno, biti iskrcani ruski i državljani drugih zemalja koji to žele a imaju tranzitnu vizu.

Pored 34 državljana Crne Gore, 128 iz Srbije, na palubi “Sveca” su i radnici iz 18 nacija.

Bonus video: